Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '10

 
Kategori
Futbol
 

Antalyaspor Fenerbahçe maç analizi

Antalyaspor Fenerbahçe maç analizi
 

Mücadelesi üst düzey, bol gollü, son derece keyifli bir maç izledik. Uzun zamandır bu denli tempolu maç izlememiştik. Top bir o kalede, bir bu kalede idi. Fenerbahçe maçta ilk gol hariç sürekli geride olmasına rağmen, maçı hiç bırakmadı. Bu FB adına maçın olumlu tarafı oldu. Maçın FB adına en olumsuz tarafı defansif kurgusundaki aksaklıklar idi. Lugano- Bilica ikilisi o denli kötü bir futbol sergilediler ki, Antalyaspor birbirinin nerdeyse kopyası 3 gol alltı. Antalyaspor' un attığı 3 golde defansın arkasına sarkma suretiyle geldi. Lugano ve Bilica bu maça belli ki iyi konsantre olamamışlar.

İkinci yarıda FB' yi daha çok beğendim. İyi pas yapan, birbirleri ile iyi anlaşan bir ekip görüntüsü verdiler. Alex, Uğur ve ve Ali Bilgin' in çıkışı ve yerlerine Özer, Vederson ve Gökhan' ın girişi Daum adına doğru hamlelerdi. FB özellike Gökhan Ünal' ın da girişi ile 4-4-2 oynamaya başladı ve bol pozisyon yakaladı. Kadronuzda Alex gibi bir oyuncu varken 4-4-2 oynayamıyorsunuz. Bu da hücum zenginliğini ciddi olarak etkiliyor. Özer ile 4-4-2 oynamak mümkün olabiliyor. Daha hazır ve formda bir Özer' e FB' nin ihtiyacı var. Alex' i ondan başka kesebilecek futbol kapasitesine sahip ikinci bir oyuncu yok FB' de.

Guiza gol atmak istedi, çırpındı ancak son derece yetersiz kaldı. Attığı gol güzel olsa da, kaçıdırkları ve saha içi beceriksizlikleri ile saç baş yoldurtmaya devam etti. Gökhan ise diri ve istekli gözüktü. Bu transfer onu olumlu etkilemiş olmalı. Yerini pek yadırgamadı. İleride faydalı işler yapacağını düşünüyorum. Guiza' nın yerine Semih ve Gökhan tercih edilmeli.

Sonuç olarak bir kupa maçı ve FB zaten gruptan çıkmayı garantilemişti. Skor önemli değil. FB' yi lig maçları öncesi hücum açısından daha derli toplu gördüm. Savunma yönünde sıkıntı devam ediyor. Sezon başında yazdığımız gibi; Lugano ve Bilica maalesef FB' nin stoperleri değil. Dentinho transferinin konuşulduğu bu günlerde, Dentinho yerine adam gibi bir stoper transferinin çok daha fayda sağlayacağını düşünüyorum. 10 milyon Euro' ya dünyanın en iyi stoperlerinden birini getirme şansınız olacaktır.

Daum' un takımının ligdeki kaderini büyük ölçüde Özer, Mehmet Topuz, Gökhan Gönül, Emre ve Cristian gibi savaşçı oyuncuların performansı belirleyecektir. Bu takım Guiza ile oynadığı her maç sahaya forvetsiz, Alex ile bir kişi eksik, ve Lugano- Bilica ikilisi ile güven veren bir stoperi olmadan çıkıyor. Daum' un işi kolay değil. Allah kolaylık versin.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..