Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '16

 
Kategori
Dünya
 

Antarktika kıtası kara parçası değil buz kütlesiymiş

Antarktika kıtası kara parçası değil buz kütlesiymiş
 

14 milyon km2 buz olur mu? Valla araştırıp işin doğrusunu bile öğrenmedim ki büyü bozulmasın. Toprak yok, tamamı buz kütlesi deniliyor. Öyle ya da böyle, gerçekten büyük bir merak içinde kaldım!

Eğer iddia edildiği gibi buz kütlesiyse buz neyin üzerinde duruyor? Koca bir kıta buz kütlesi olur mu ya! Ama öte yandan kara parçası olduğuna dair pek bir şey de duymadık. Araştırmacılar gitmişler araştırma yapıyorlar. Olabilir; altı buzdur, üstü kardır.

Kutuplarda buz tabakası çok normal ama koca bir kıtanın buz kütlesi olması mantıksız. Hem öyle olsa kıtadan saymazlar, buz tabakası derlerdi.

“Antarktika kıtası buzlarla kaplı” deniliyor. Belki bu söz üzerine “buz kütlesi” denildi. Çok büyük bir alan. Bence her tarafı bile buz değildir.

Eğer iddia edildiği gibi buz kütlesiyse ne işimize yarar ki… Kıtanın üzeri buzlarla kaplanmış olabilir; ama hepsi buz olamaz. Gerçi eksi bilmem kaç derece, yüzyıllar içerisinde yağan kar donmuştur. Yani buz dağları vardır.

Okyanusun içinde yüzen 14 milyon km2 büyüklüğünde bir buz kütlesi düşünebiliyor musunuz? Madem öyle Kuzey Kutbu’nda niye yok? Nasıl oluşmuş? Olmaz canım böyle şey, tevatürdür!

İnsanlar koca bir kıta için böyle şeyler söyleyebiliyorlar. Belki bazıları da böyle olduğunu sanıyor. Kara parçası olduğunu biliyorum ama doğrusu benim bile kafam karıştı. Daha yaşadığımız dünyayı bile bilmiyoruz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..