Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Antep baklavası

Antep baklavası
 

Son iki hafta maç kazanamayan ve hatta son deplasman galibiyetini geçtiğimiz yıl Ekim ayında elde eden Beşiktaş, zorlu Gaziantep deplasmanına Ekrem, Holosko ve Delgado'dan yoksun olarak çıktı. Gaziantepspor'da ise en önemli eksik Tabata'nın yokluğuydu şüphesiz.

Mustafa Denizli’nin geçtiğimiz hafta Trabzonspor maçının ikinci yarısında başlayıp bu hafta da devam eden reformu sonrasında, kendinden zayıf takımlara karşı bile tek forvetle çıkan tek hoca Aragones kaldı.

Tipik 4-4-2 tertibi ile sahaya çıktı Beşiktaş. Zapo’nun yerine son haftalarda görmeye alıştığımız Sivok vardı defansta. Geri dörtlünün önünde, göbekte iki ön libero Cisse ve Ernst defansa destek olurken, iki kanat futbolcusu Tello ve Serdar Özkan da ofansif takviye olarak çıktılar sahaya. Holosko’nun yokluğunda Bobo ve Nobre Beşiktaş’ın gol ayaklarıydı.

Geçtiğimiz hafta Trabzonspor karşısında toparlanmış bir halde çıkan Beşiktaş, aynı mücadeleci futbolunu Antep’te de sergiledi.

Karşılıklı ataklarla geçen ilk yarıda, gol olmasa da pozisyon anlamında sayısal üstünlük Antep ekibindeydi. Beto ve Bekir’in net pozisyonları dışında bir de verilmeyen penaltısı vardı Gaziantepspor’un. Sivok’un Beto’yu çekip düşürdüğü pozisyon penaltıydı.

İkinci yarıya daha bir istekli ve mücadeleci başladı Beşiktaş. Üst üste ataklarla iyice bunalan Antep defansı, önce Nobre’nin ve sonra da Tello’nun şık gollerine engel olamadı.

Rüştü gereksiz yere gördüğü kırmızı kartla, yedeği Hakan Arıkan’a İ.B.B.Spor’a karşı forma şansı tanımış oldu.

Maç boyunca Beşiktaş’ta en etkisiz görüntü veren Serdar Özkan ikinci yarının ortalarında yerini Zapotocny’ye bıraktı. Çıkmadan hemen önce çok müsait bir pozisyonda Ernst’e pas vermeyerek mutlak bir golden etmişti takımını.

Maçın son dakikalarında İbrahim Toraman’ın asistiyle ikinci golünü atan Nobre, uzun süren suskunluğu duble yaparak bozdu.

Zirve yarışında son haftalarda kaybettiği puanlarla oldukça yara alan Beşiktaş, Trabzonspor maçında başlayan çıkışını Antep karşısında sürdürdü. Mustafa Denizli tek forvet inadından vazgeçmiş görünüyor. Mücadeleci ve koşan bir Beşiktaş şampiyonluk iddiasını sonuna kadar sürdürebilecektir.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..