Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '12

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Antep’in yeni Hamamları Tramvayları

Antep’in yeni Hamamları Tramvayları
 

Gaziantep Tramvayı


Tramvayları şehrin simgesi olarak görenleri gerçekten geldiğimiz noktada ileri görüşlerinden dolayı bir bir tebrik ediyorum. Ki şu an Antep’in yıllardır simgesi olan hamamların yerini tramvaylar aldı. Özelikle mesai saatleri başlangıç ve bitiş saatlerinde ikinci bir canlıya yaşam alanını bırakmayan tramvayların ayakta durulacak yerlerinde bile insanların üst üste durmasıdır bu benzetmeyi yapmama sebep.

***

2011 yılında 78 model tramvay alıp modern sisteme geçtiğimizi iddia etmek gülünç olsa da ciddi olmak zorundayız. Çünkü 10 ile giden tramvaylar kaza yapmayı becerebilmesi hatta ölümlere sebebiyet vermesi gayet ciddi bir mesele. İşte bu kazaların birinde pert olan tramvay hariç 14 tane tramvayımız var. Günde 4 gidiş – 4 geliş olmak üzere sadece 8’i sefer yapıyor. Kalan 6’sını merak ediyorsanız onlar tramvayların eski model olmasından dolayı her gün aldığı hasarları tamir eden ustalarımın ellerinde.

***

Bu tramvay yoğunluğunun çözümü için “Yeni tramvaylar almamız mı gerek?” diye sorduğum duraklarda bekleyen güvenlikçinin cevabı çok manidar.

“Yeni değil sağlam tramvay almak gerek” diyor.

***

Velhasıl tramvayların ucuzluğundan dolayı çok tercih edilmesinin sonucunda yolculara bu ilgiye karşılık olarak “Her binene bir duş bedava” kampanyası başlatıldı. Bu kampanyanın bir an evvel bitirilmesini, güvenlik görevlisinin dediği gibi, yeni değil sağlam tramvay alınmasını şiddetle tavsiye ediyorum.

***

Sağlam tramvaylar ile tramvay sayısı artırılana kadar ise yoğun olduğu saatlerde o ustaların elindeki tramvayların ek seferler yapmasının faydalı olacağına inanıyorum. 

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..