Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '12

 
Kategori
Haber
 

Anti-Kapitalist Müslümanlar : "Mülk Allah'ındır !"

Anti-Kapitalist Müslümanlar : "Mülk Allah'ındır !"
 

Bir 1 Mayıs'ı daha geride bıraktık.

Bu 1 Mayıs yurdun dört bir yanında açık hava toplantıları ile geniş bir biçimde kutlandı.  Kutlamalarda bir kaç anarşist grup dışında pek olay çıkartan olmadı. Şiddet olaylarının olmaması, samimi ve vakur bir şekilde 1 Mayıs'ın kutlanması her şeyden önce demokrasimiz için büyük bir kazanç. Zaten hep böyle de
olmalı. Kardeşlik ve milli birlik ve beraberlik duyguları içinde her zaman kimsenin burnu kanamadan haksızlıkların demokratik bir olgunlukla ifade edilmesi gerekir.

İşçiler, işsizler, haksızlığa uğradığını düşünen kesimler hep 1 Mayıs  meydanlarını bir demokrasi şölenine çevirmeli, topluma vermek istediği mesajlarıözgür bir biçimde verebilmelidir.

Mesela Fen-Edebiyat fakültesi mezunlarının ellerinden öğretmenlik hakkının alınması bile protesto edilmiş. İşte böyle olmalı. Kim haksızlığa uğradığını düşünüyorsa demokratik bir şekilde tepkisini
verebilmeli. Bu demokrasinin bir zenginliğidir.

Yine bu 1 Mayıs'da çok ilginç bir protestocu grup ortaya çıktı. Kendilerine "Anti-Kapitalist Müslüman Gençler" adını veren bu grup,  Fatih'ten Taksim'e kadar yürüyerek "1 Mayıs kutlamaları"na katıldı.
Grubun, Fatih Camiinde önce yaşamını iş kazalarında kaybeden işçiler için gıyabi cenaze namazı kıldığı bildirildi. Bence de çok şık bir hareketti bu.

Daha sonra ellerinde çok çarpıcı pankartlarla kortej eşliğinde yürüdüler.  Kortejlerine de "Kapitalizmle Mücadele Korteji" adını vermişler.

Yürüyüşte ellerindeki pankartlardan bir kaçı şöyleydi.

"Kölelere özgürlük!"

"Mülk Allah'ındır!"

"Emperyalizme, NATO'ya dur de!"

"Dünya Malı Dünyada kalır"

"Başörtüsüne Şartsız Özgürlük"

"İnşallah Sosyalizm Gelecek"

"Allah, Ekmek, Özgürlük"

"Abdestli Kapitalizme Hayır"

"Mal Da Yalan Mülk De Yalan"

"Kula Kulluk Edene Yazıklar Olsun"

"HES'e, Nüklee're Hayır"

"İnsan için emeğinden başkası yoktur" (Kur'an: Necm 39)

"Biriktirdiklerinizle dağlanacaksınız. Kenz ateştir" (Kuran; Tevbe:34-35)

“Asgari ücretle işçi çalıştıranın vay haline”,

"Muhammed'den Musa'ya önderlere bin selam"

Bu grup İhsan Eliaçık'ı doğal liderleri kabul ediyormuş. Eliaçaık'ı televizyonlardaki açık oturumlardan tanıyoruz. Kendisi, İslami dayanışma ve din kardeşliği kisvesi altında yapılan sömürüye şiddetle karşı çıkıyor. Kur’an’dan ve hadislerden örnekler vererek herhangi bir kişinin, ihtiyacından fazla mal ve mülk biriktirmesinin, İslam’ın özüne ve Peygamber’in öğretisine aykırı olduğuna söylüyor. Aksi yapılırsa, İslam’a ihanet edilmiş olunacağını, peygamberimiz isteseydi, ona tanınan imkânlarla dünyanın en zengin insanı olabilirdi” diyor.

Bu ülkede sıradan halk kanımca aşırı sola hak versede mücadele yöntemlerine hiç bir zaman pirim vermedi. Nedeni ise solun bu kesiminin dini aşağılaması ve şiddete yönelmelisiydi. Normal halk ne dininden vazgeçmek istiyordu ne de hak arama mücadelesinde şiddeti onaylıyordu.

Şimdi görünen manzara dini kesim sola, hak temelinde hem şiddet karşıtı hem de dini argümanla yaklaşıyor. Bence bu hareket şimdiden her kesimin dikkatini çekti ve sempatisini kazandı. İleride adlarından çokça bahsedileceği aşikar. İnşallah olumlu anlamda ülkeye faydalı olurlar diyelim.

 

 

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..