Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Hikmetullah Yetkin Gazeteci Yazar

http://blog.milliyet.com.tr/hikmetullahyetkin

28 Ocak '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Anti-kilo ve mohgokc-kilo

Anti-kilo ve mohgokc-kilo
 

Anti-Kilo ve Mohgokc- Kilo-Hikmetullah Yetkin


Doktorlardan aldığınız ilaçların mideye ne kadar zararlı olduğunu hemen hemen hepimiz bilmekteyiz. Bilmeyenler için sadece şunu söylemek istiyorum. Midesiz yaşamak istemiyorsan ilaçları tüket… Veya başka bir yolu deneyen yani mideye kelepçe takan kişilere de şunu söylemek istiyorum. – Canına kastın mı var? Yoksa isyan mı ediyorsun? Bırak kelepçeyi, bırak ilaçları da aşağıda sizin için deney gözlem ve araştırmamı oku… Her hangi bir ilaç literatürü taşımamakta ve yediğimiz besinlerle zayıflama ve kilo alma yolları bulunmakta… Bir de şunu size söylemek istiyorum. İçtiğiniz veya yediğiniz ilaçların içinde amonyak ve alkol bulunduğunu biliyor muydunuz? Yoksa…

Şimdi anlatıp kafanızı dehidrasyona uğratmak istemiyorum. Dilerseniz makaleye geçelim. Ya da iki işlem yapalım. Kilolular iki numarayı okusun. Zayıf olanlar, bir numarayı okusun! Daha makbul geçmez mi? Ya da ikisini okuyup hangisi size ait olduğuna karar verin.:)

2-Kırmızıbiber:

İçindeki acı madde “capcaicin”, vücudun kan dolaşımını hızlandırarak ısısını artırmasına neden oluyor. Vücudun forma girmesine yardımcı olan bu etkiye de “termojenes” adı veriliyor. Vücut ısısı ne kadar artarsa yağ yakımı da o derece hızlanıyor.

2-Hindiba:

Hafif sarımsı bu sebze içinde kan damarlarına pozitif etkisi bulunan ve hazmı kolaylaştıran ‘intybin’ ya da ‘taraxin’ gibi çok özel keskin maddeler barındırıyor. Bu iki madde, vücuttaki asitlerin atılımında ve metabolizmanın düzenli çalışmasında önemli bir görev üstleniyor. Bu sayede tatlıya olan iştah azalıyor.

2-Greyfurt:

Bu meyve içeriğindeki ikincil bitkisel maddeler ve C vitaminiyle gerçek bir form dostu olduğunu kanıtlıyor. Vücudun enerjisini artırırken açlık krizlerini önleyici etkisi bulunuyor.

2-Yoğurt:

Kalsiyum olmadan metabolizmamız sadece sınırlı bir şekilde çalışmasını sürdürüyor. Bu yüzden iyi bir beslenme düzenine dikkat etmek sağlıklı ve kusursuz bir vücuda sahip olmakla aynı anlama geliyor. Az yağlı yoğurt içerdiği yoğun mineraller sayesinde vücudun yağ yakınımı da belirli bir oranda yükseltiyor.

2-Salatalık:

Salatalığın cilde iyi geldiğini gözeneklerin açtığını birçoğumuz bilmekteyiz. Bunların yanı sıra, akşam yatmadan önce yenildiğinde bedenin rahatlamasını ve göbekteki yağları almasının en büyük etkisidir. Salatalığın içindeki çekirdek maddesini tek yenilirse zayıflamaya en büyük etki sağlar.

1-Kuru buğday:

Kuru buğdayı tencere kaynatıp soğuduktan sonra yenilmesi kiloyu almanın en büyük faktörlerdendir. Kalorisine bakıldığında 2500-3000 arasında değiştiğini ve yüzde 11 protein bulunur. Bu da vücuda enjekte edilmesinde en büyük etken sağlar. Yediğimiz ekmeğin yüzde ellisi karbonat, tuz, maya olarak karışınca muazzam kilo ortaya çıkar. Bununda aşırıya kaçılmaması günde bir ekmek yeterli olmalıdır. Sadece buğdayın meyve suyu ile karışması midede hazmı daha kolaylaştırır. Ekmekten çok buğday hali kilo almaya bire bir olduğunu biliyoruz. Psikoloji uzmanı Gönül Padak’ın terimine göre” Buğdayı iyi bir şekilde öğütülerek sütle karıştırılıp yenilmesi, sinir dokularına ve kilo almanın en büyük etkeni” olduğunu bertiyor.

1-Patlıcan:

En büyük etken de patlıcanın içinde demir maddesini olmasıdır. Kilo yapan ve haftada en az bir kez tüketilmesi gerekilen besin maddesidir.

1-Mısır:

Mısırda 2700-3300 kilokalori bulunaktadır. En çok protein maddesini taşır. Ayrıca kilo dengeleme özelliği de bulunmaktadır. Mısırı, kaynatarak veya un haline getirerek süt ile karıştırmak, kilo almanın ve kilo dengelemeye bire birdir. Tabi bunu hafta da bir yapılmalı. Un haline getirdiğiniz mısırı tok karınla içilmesi veya yenilmesi direnç artışı, beden rahatlığı, sindirim kanallarının rahatlaması ve barsak sisteminin geçiş hızını sağlamasına en büyük etkendir. Ünlü sağlık bilim adamı Carlos Jutani’in söylediğine göre “Mısır kilo almaya bire birdir”…

1-Fasulye:

Barsak sindirimi geliştiren en büyük besin kaynağıdır. Öğlen yenilmesi zayıflatmaya gece yenilmesi kilo almaya sebep olmaktadır. Fasulye de bulunan protein vücuda geçerek kalın barsak da kalmaya sebebiyet vermekte ve dışkı gereksimini ağırlaştırır. Ve hali ile barsakların şişmesine, kilo artışına sebep olmakta…

1-Otlu Peynir:

Kilo almak isteyenlere en büyük sebep veren ve bunun içinde bulunan pancar, maydanoz ve birkaç sebze maddesinin karışımı ile ortaya çıkar. Sosyolog ve insan sağlığı öğretmeni Tuncer Yılmaz’ın açıklamasına göre; ‘her gece yatmadan ekmekle yenilmesi bire bir kilo almaya sebep olur. Bunun haricinde insanların fiziksel güdülerinin düzene girmesini sağlar.”

Sabahtan kilo almak ve kilo almamak için çırpınıyorum. Umarım size az da olsa bilgi vermişimdir. Bunu da söylemek istiyorum. Yorum ve eleştirilerinizi lütfen yazınız ve bildiriniz. Şimdiden sağlıklı sıhhatli günler dilerim. Esenle kalın.

Araştırmacı yazar: Hikmetullah Yetkin

 

 


 

 
Toplam blog
: 115
: 984
Kayıt tarihi
: 15.10.12
 
 

Susmak en iyi cevap olsa gerek. Basitin yorumu, ağırın taşını sayar sadece...  Hikmetullah Yetkin..