Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '10

 
Kategori
Anılar
 

Anti sosyal olmak

Anti sosyal olmak
 

Kuş gribi, tavuk mikrobu, kene derken eh birde domuzumuz eksikti.


Öyle böyle değil domuz gribi bizi de etkisi altına aldı. Zaten sosyallikten uzaklaşma eğiliminde olan bizler… Olduk mu? anti sosyal!

Uzaktan selamlaşmalar

Maskeyle dolaşmalar

Her saat başı, elleri yıkamalar

Hatta sıvı sabunun markasıyla hava atmalar… sarılmamak, eşyaları devamlı dezenfekte etmek, bu sıraladığım her şey insanı insandan uzaklaştırmak değil de nedir? Sadece kendini düşünen bencil insan topluluğu oluşturmaya başladık.

Geçen gün yeğenimin okulunu aradım sayın müdür beyle kısa bir telefon görüşmesi yaptım.

__’’ yeğenimi eve göndermişsiniz ama o grip değil ki!’’dedim. Telefondaki ses tonu kasıntı ve çokbilmiş olduğundan, sayın çokbilmiş müdür beyin cevabı da ona yakışır biçimde __”hafifte olsa eğer burnu akıyorsa, okulumuzu, bunca insanı tehlikeye atamayız ne zaman düzelirse o zaman gelsin’’dedi

__’’ peki ya sınavları varsa’’

_’’ bir dilekçe yazarsanız onu tekrar öğretmenleri sınava alır’’

__’’ ama dershaneye gidebilen bir çocuk neden okuluna gidemiyor’’

__’’olmaz hanımefendi… Olmaz sağlık bu oyun değil! Hatta tam sağlık raporu olmadan okuluma giremez. Bizleri de tehlike altına sokmayın’’

Olayın en güzel yanını yine çocuklar yaşıyor. Geçen gün arkadaşımın kızı okula gitmemek için derste öksürmeye başlamış matematik öğretmeni hemen öğrenciye izin kâğıdı doldurup “tam düzelmeden okula gelme” demiş. Ağlanacak halimize kahkahalarla güldüm. Türk çocuklarının zekiliğine bir kez daha hayran kaldım. Eğitimde acaba kimler kimleri nasıl eğitiyor ögrenci mi, öğretmeni? Öğretmen mi öğrenciyi? ….

Bir domuz gribi girdi güzel ülkeme işte canı sıkılan 2 gün iş yeri hekiminden 1 gün idari izinden eh birde hafta sonu ekleyerek şöyle domuz gribine teşekkür edip __’’ şöyle bir tatil yapayım burnum mu akacak ne ?’’domuz gribini anlamaya çalıştıkça bir grup kendini zeki sananlarla bir grup korkanlar olarak ikiye bölündüğünü gördüm..

Zeki olanlar ne okul ne iş umurlarında olmadan hayatın tadını çıkaran, korkularıyla yaşayan grup ise hem okulda hem iş maskeli mücadeleye devam ediyor…

…tokalaşmak, sarılmak bir yana kalsın hoş sohbetten bile korkan bir grup toplum ruhen bitik ama görevlerinin başında. Bakıyorum anti sosyaller çoğalmaya başlamış sinirli, mutsuz korkak..

Etrafıma bakıyorum toplum içinde yalnızlık ve korkular almış başını gidiyor.

Aslında güzel ülkemin güzel insanları evrim geçiyor. Nerede o Anadolu sıcaklığıyla kucaklaşma nerede o içten hoş geldinler.

Bir domuz gribi girdi güzel ülkeme radyo, televizyon, basın yayın bir şeyleri hareketlendirirken bir şeyleri susturdu….
domuz gribi sende hoş geldin aramıza çok fazla sosyaldik ya, sayende olduk anti sosyal!

 
Toplam blog
: 63
: 1955
Kayıt tarihi
: 15.01.10
 
 

Emine Zaimoğlu 21/12/1971 doğumlu. Nişantaşı Rüştü Uzel Kız Meslek Lisesi resim bölümünü okudu. R..