Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '10

 
Kategori
Sinema
 

Anti ülkücü dizilere karşı ‘Deli Sevda’…

Anti ülkücü dizilere karşı ‘Deli Sevda’…
 

‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ dizisinde ülkücülerin ezen, solcularınsa ezilen taraf olarak gösterilmesine duyulan tepkiyi dile getirdiğim yazım sonrasında pek çok okurdan konuyla ilgili e-posta aldım. Hepsinin ortak noktası, gerek dizi gerekse sinema filmlerinde ülkücü kesimin hak etmediği bir görüntüyle yansıtılmasından duyulan rahatsızlıktı! Senaryolardaki solun, gerçeğiyle ilgisi bulunmadığını, istisnalara rastlansa dahi, ülkücülerin de dizilerdeki gibi acımasız olmadıklarını belirten e-postaların içinden, bu konudaki boş vermişliğe değindiği için, dikkatimi çeken birini paylaşmak istiyorum…  

‘Ülkücülerin aleyhindeki sinema ve dizilerin sayısı ve etkisi her geçen gün artıyor. Bunu tüm camia biliyor. Ancak ülkücülerin bu konudaki hassasiyeti şikâyet etmekten öteye gitmiyor’ diyerek başlamış, senarist-yönetmen Zeynel Korkmaz. Ülkücüler aleyhine çizilmeye çalışılan bu yanlış görüntüyü düzeltmek ve o günleri yaşamadıkları için dizilere inanmak durumundaki yeni nesle gerçekleri göstermek amacıyla bir proje başlattıklarını belirten Korkmaz, bugüne kadar gerekli desteği görmediklerinden yakınmış!  

‘Yakın tarihin gerçeklerini öğrenmek yeni neslin hakkıdır. Ters yüz edilen gerçekleri anlatmak da o günleri yaşayan bizlerin görevi…’ felsefesiyle yola çıkan Korkmaz, bu amaçla ‘Deli Sevda’ isimli filmi hazırlamış! 70’li yılların tüm acılarını, pişmanlıklarını ve ideolojik mücadelelerini sinema diliyle anlatma amacında olduklarını belirten Korkmaz, yapımlarının olaylara tek taraflı bakmayacağını vurguluyor. O dönemle ilgili 20’den fazla film çekildiğini hatırlatan Korkmaz, içeriklerindeki özgürlük için mücadele veren, masum sol görüntüsünün gerçek dışılığının herkesçe bilinmesine karşın kimsenin aksini gösterecek bir yapımın arkasında durmadığını da sözlerine ekliyor. ‘Dolayısıyla solun bu tür faaliyetlerinden kimsenin yakınmaya hakkı yok’ diyen Korkmaz, ‘Deli Sevda’yla yeni bir çatışma başlatmak düşüncesinde olmadıklarının altını çizmeyi de ihmal etmiyor!  

Anibal Güleroğlu 

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..