Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '09

 
Kategori
Mizah
 

Antidepresan T.A.Ş. Üyesi Doğrumu

Antidepresan T.A.Ş. Üyesi Doğrumu
 

Konuğum Antidepresan T.A.Ş. Üyesi Sayın Doğrumu... İnsanı düşünmeye, kendini yargılamaya zorlayan yazıları var. Sevdiğim bir gönül dostu.

Doğrumu kimdir?

Ben bir garip Keloğlan'ım.

İnanın yoktur yalanım

Hedefim '' GERÇEK '' dir benim

Hak'ka aşık olanım.

İçki içip güzelleşen kişi trafiğe çıktığında başkalarını da güzelleştirir mi?

Öyle bir güzelleştirir ki, yeni sanat eserini kimse tanıyamaz.

Bebek yüzlü masum görünüşlüler yamyama dönüşür mü?

Aslında yüz yani çehre, insanın kişiliğinin aynasıdır. Fakat bu tam bir ölçü değildir. En yamyam ve canavarlar da ne yazık ki bebek yüzlü ve masum görünüşlüler arasından çıkar.

Kitap yüklü eşekler kimlerdir?

Kitap yüklü eşekler iki çeşittir. Birinci tip, kendisine entel görüntüsü vermek için, hiç okumadığı kitapları, ansiklopedileri evlerindeki, bürolarındaki vitrin ve kitaplıklara yükleyenler.

İkinci tip ise, kitapları kafasına yükleyen, yani okuyan fakat kişiliğinde hiçbir ilerleme ve gelişme olmayanlar. Yani '' adam gibi adam '' olamayanlar. Kur'an'da geçen bu tanım, bu ikinci grup insanlar içindir.

Kafadaki çatlak sıva yapılarak giderilir mi?

Yaratıcımız insanları öyle ince hesaplarla donatarak yaratmıştır ki, vücudumuz ölen ve tahrip olan hücreleri yeniler. Bir tarafımız kazaen kesilse, buradaki hücreler hemen yenilenir, yara kapanır ve iyileşir. En ağır operasyonları geçirenler, üç gün içinde ayağa kaldırıp yürütülür. Ama vücutta yenilenmeyen iki tip hücre vardır. Sinir ve beyin hücreleri. İşte kafadaki çatlak bu tür hücrelerle bağlantılıdır. Kafadaki çatlağın hiçbir çaresi ve tedavisi yoktur. Delirdikten sonra akıllanan insan görülmüş müdür ?

Marka giyinmeyenleri vatandaşlıktan atmak gerekir mi?

Bu soruyu yanlış sormuşsunuz. Soru şöyle olmalıydı: Marka giyinmek saplantısında olanları adamlıktan atmak gerekir mi ?

Cevap, evet. Çünkü; Giyim zevki ve becerisi kişiliğin bir görüntüsüdür. Kişilikli insan kendine has bir tarz oluşturur ve öyle giyinir. Marka tutkusu bir özenti ve taklitçiliktir. Taklitler hiç bir zaman gerçek ve özel olamazlar.

Cep telefonu icad edildiğinde mertlik bozuldu mu?

İş adamları ve doktorlar dışında iki halde cep telefonu gerekli. Hastahanede yatarken ve evinden ayrılıp başka bir yere seyahata gidildiğinde. Bunun dışında pek de gerekli değil. Bu günkü cep telefonu tutkusunu anlayamıyor ve kabul edemiyorum. İnsanların sokakta yürürken konuşmasını gülünç buluyorum. Ve ben kullanmıyorum.

Kadınlar güzelleşmek için mi, bakımlı görünmek için mi makyaj yaparlar?

Bakımlı görünme isteği altında da yine güzel görünmek duygusu yok mu ?

Zengin kız-fakir erkek, zengin erkek-fakir kız çilesi kaç yumak eder?

Gerçek hayatta bu ikilem hiç bir araya gelmemiştir. Herşey dengi dengine. Yalnızca eski Türk filmlerinde görülen bir saçmalıktır.

Antidepresan T.A.Ş. sence nasıl bir oluşum?

Bu konuda bir bilgim ve fikrim yok.

Her daim kadını savunan erkeklere, “kadınlar şirini erkekler” diyebilir miyiz?

'' Kadınlar şirini erkekler '' deyimi bana ait. Feminizm akımını anlamsız ve saçma buluyorum. Kadın, kadın gibi, erkek de erkek gibi olmalıdır. Her biri farklıdır. Hiç biri de diğerine karşı üstün değildir. Bir bütünün iki yarısıdırlar.

Hani '' kraldan çok kralcı '' deyimi vardır ya. İşte kadınlardan çok '' kadıncı '' yani feminist görüntüsü verme çabasında gülünç erkekler vardır.

Uzaydan gelmiş olabilir misiniz?

Ara sıra bu duyguya kapılıyorum. İnsanların apaçık, doğru ve gerçekler ortada olduğu halde yanlışlık ve sapkınlıklar içinde yüzmesine, menfaatlerine bu kadar körü körüne saplanmasına akıl erdiremiyor ve kabul edemiyorum.

Son olarak ne söylemek istersin?

İnsanın mutluluğu daha çok kendi ellerindedir. Hayata ve olaylara bakış açısındadır. Mutluluğun en önemli bir yönü de büyük güce teslim olması ve inanmasıdır. Yoksa durmadan savrulur. Gerilimlerin oyuncağı olur. Çabuk tükenir.

:) Antidepresan T.A.Ş. Üyesi Sayın Doğrumu, zarif katılımın için teşekkür ediyorum.

Ne iyi ettin de geldin... Sefalar getirdin...

http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=960192

http://www.esmakahraman.com/antidepresan-t-a-s-uyesi-dogrumu/

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..