Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '09

 
Kategori
Söyleşi
 

Antidepresan T.A.Ş. Üyesi HÜseyin Seyfi

Antidepresan T.A.Ş. Üyesi HÜseyin Seyfi
 

Konuğum Antidepresan T.A.Ş. Üyesi Sayın Hüseyin Seyfi... Eğitimci ve kültürlü bir dost... Yazıları sosyal içerikli olmakla birlikte antidepresan da bir tarafı var...

Hüseyin Seyfi kimdir?

Okuyan, yazan, araştıran, öğrenmeye aç, yerine göre köylerde kırlarda, dağlarda, yerine göre şehirlerde gezip dolaşmayı tutku edinmiş, insan davranışlarından kendine göre sonuçlar çıkaran, 'buldum' sandıklarının aritmetik sağlamasını yapan, önceden tanımadığı insanlarla görüşmeyi, kaynaşmayı seven, bitkilerden, gölgeden, gün ışığından, bulutlardan, rüzgardan, kardan, yağmurdan ve soğuktan olumlu yönde etkilenen, onlarda güzellik ve mutluluk bulan biri.

Özgürlük geyik bir lâf mıdır?

Özgürlük, başkalarını üzmediği, başkalarının çemberini daraltmadığı ve zarar vermediği sürece geyik laf değildir. Özgürlüğün bir sınırı vardır mutlaka. Sınırsız özgürlük karmaşadır, kuralsızlıktır. Temel hak ve özgürlükler niçin "geyik laf" olsun?

Bal tutan parmağını yalar mı?

Ülkemizde bal tutanlar, şapır şapır parmaklarını yalamakla kalmayıp kovana ve arıya da zarar veriyorlar.

Güneş gözlüksüz kravatsız özür kabul edilir mi?

Onların "oy" u kabul edilir.

Hıpışlama ve tıpışlama arasında ne fark vardır?

Hıpışlama, ' ufak ufak malı götürme, tıpışlama ise, mal sahibini uyutmak için, "sen bilirsin, sen büyüksün, sen seçersin, sen akıllısın" diye sürekli poh pohlama ve sevme hareketi.

Ünvanı ismin başına koymak ne akla hizmettir?

Korkaklık ve güvensizlikle birlikte "sonradan görmelik" olabilir mi?

"Sevgi özveridir" tezini savunanlar sakız çiğner mi?

Bir araya geldikçe çiğnesinler bakalım.

Kadın yüzünden cinayet işleyenlerin çocukluğuna inmek gerekir mi?

"Hep benim olsun, hep bana, hüp bana" diyenlerin dünyası nasıl bir dünyadır? Kadının dünyasının rolü nedir? Ülkemizde henüz çocukluk dünyasına ait bir dosya yok. Cürümden sonra da kimse öyle bir bilgiye gereksinim duymuyor. Telefonları dinlemek daha kolay geliyor.

Avrupalı kadını hafif görmek hafiflik midir?

Avrupalı kadını tanıyanlar onu ağır görürler. Hafiflik, tanımayanlardadır.

Antidepresan T.A.Ş. sence nasıl bir oluşum?

Antidepresan "adı üstünde", depresyonlara iyi gelmesi lazım. Hani, her çeşit depresyonlara ilaç. İyi bir düşünce, yaratıcı bir buluş. Şirketin amacı gıdıklamak mı? Halka açık olduğu belli. Başarılar, ne diyelim, yolu açık olsun.

Güzel gözler mi güzel saçlar mı daha tehlikelidir?

Bakmasını bilen her göz güzeldir. Bana göre, güzel gözler daha tehlikeli! Saçın bir tehlikesi yok, masum. Güzel gözler, çoğu kişiyi yakar, kül eder, yaşamını değiştirir, aklını başından. "alatrik" de diyorlar gözlere. Saçları ortaya getirenler, saçların cinsellik çağrıştırdığını savunsalar da, hayal gücünün kurgusunu hesaba katmıyorlar. Hayal kurmakta nasıl olsa bir kısıtlama yok. Kur kurabildiğin kadar. Yetmişli yılların başlarında idi galiba. Çetin Altan'ın, 'Bir Avuç Gökyüzü' adlı kitabı, hayal kurma yüzünden 'müstehcen' sayılmış ve toplatılmıştı. Orada, ne göz, ne de saç söz konusuydu. Hapishaneye girecek birinin, son gününde gördüğü çiftlerde, özellikle bayanlara karşı hayalinde fantaziler kurması idi.
Ne ise, "saçları" Türkiye zaman zaman tartışıyor zaten.

Yılbaşında kurtlu kestane mi satılır?

Onlar eskidendi. Şimdi, " kurtlu elma" moda oldu. Yılbaşlarında kestanesini yiyen yiyiyor, kurduna böceğine bakmıyor.

Son olarak ne söylemek istersin?

Teşekkür etmek istiyorum sayın yazarım Esma Kahraman'a. MB'ye sıcaklık ve sempati veriyor.
Milliyet Blog, yazanları bir araya getirdi. Seviye ve kalite tutturulmuş görünüyor. Kitap yazacaklar için bir ayna. Hangi konular ilgi çekiyor, okunuyor, bunları izliyoruz en azından. "Blog" olarak her geçen zaman iyiye gittiğini görüyoruz.Selam ve sevgiler...

:) Antidepresan T.A.Ş. Üyesi Sayın Hüseyin Seyfi, bloglarını taramak büyük keyifti... Zarif katılımın için teşekkür ediyorum.

Ne iyi ettin de geldin... Sefalar getirdin...

http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=948108

http://www.esmakahraman.com/antidepresan-t-a-s-uyesi-huseyin-seyfi/

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..