Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '12

 
Kategori
Arkeoloji
 

Antik Petra Kenti ve Haman'ın Kimlik Serüveni

Antik Petra Kenti ve Haman'ın Kimlik Serüveni
 

Arkeloji Yalan Söylemez


Arkeoloji Neden Önemli?

Yıllar önce Arkeoloji mezunu ve benden yabancı dil konusunda destek almış dindar bir öğrencim bana "Hocam keşke Arkeoloji okumasaydım, hiç sevmiyorum" demişti.

Ben ona Arkeoloji okumanın ne kadar önemli olduğunu küçük bir örnekle açıklamıştım. Antik Petra kenti, bugün Ürdün Devletinin sınırları içinde muhteşem bir kenttir. Bu kent görkemli  Yunan etkisinin birleşiminde kayaların içlerine muazzam yapıların oluşturulmasıyla kazandırılmış bir yerdir. Bu kente Salih Peygamber tebliğci olarak yollanır ve inakarcılar halkın anlayacağı dilden bir mucize isterler sonunda Allah yarılan parçalanan bir kayanın içinden canlı deve çıkarınca çok azı Salih'e inanmış gerisi çok su içiyor diye devenin düşmanı olmuş ve zamanla deveyi öldürmüşler.

Kuran'da bu kentteki herkesin yüksek ses ile öldürüldüğü söylenir. Gerçekten yıllar sonra burada bulunan insanların kemiklerinde işaret etmektedir ki elleri hep kulaklarındadır, yani herkesin sesle öldüğü açıktır.

Diğer bir konuysa, Medine döneminde Hz. Muhammed'e, Haman'ın Mısır'da Firavun'un yardımcısı olduğunu belirten ayetler geldiğinde Medine Yahudileri Hz. Muhammed'le dalga geçip "bilemedi işte, Haman Tevrat'ta Babil'de kraldı" demişlerdi. Haman'ın tam olarak Babil'de Kral mı yoksa Mısır'da Firavun'un yardımcısı mı olduğu bilinmiyordu.

Yaklaşın 4-5 sene önce Mısır'da yeni bir tablet bulundu ve Haman'ın Firavun'un yardımcısı olduğu ortaya çıktı. Bunu medya'da hiç bir şekilde duyuran olmadı pek. Bunun tersi olsaydı Washington Post, AFP, BBC çınlatırdı ortalığı "Kuran Yanıldı, Eski Ahit Haklı çıktı" diye başlık atarlardı.

İşte, Arkeoloji bu kadar önemli bir bilim dalıdır. Muhafazakar insanlar Kuran'ı sadece arapça okuyup üfledikleri için ne Kuran'ın içinde yazdıklarından bir haberleri var, nede anlama çabası, bu Kitabı yapayalnız bıraktılar (Üstelik bunun böyle olacağını Kuran'ın kendiside haber vermekte - Furkan 30. ayette).

Bu arkeolojik bilimsel gerçeklikler Kuranla paralellik sağladığı halde arkeoloji nasılda İslam dışında tutulabilir ki?

Hayatın anlamını açıklamaya dört elementten başlayan Astroloji, KABE'nin neden küp olduğuna ışık tutmak konusunda yardımcıyken http://www.yalovagundem.com/haber/447-hayatin-anlami-kbenin-sifrelerinde-sakli, gelenekçilerin asla anlamadığı gerçekler onların örümcek kafalarını nasıl aydınlatabilir ki?

Ne kötü bir durum, dindarlarımızın çoğu cahil, aydınlarımızın çoğu ateist.

Bunda kimin suçu var dersiniz?

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..