- Kategori
- Beslenme
Antioksidan İçeriği Beslenme Neden Önemli?
Antioksidan nedir? Gün boyunca vücudumuzda çeşitli nedenlerle oluşan serbest oksijen radikallerini zararsız hale getirip, sağlıklı organlara hasar vermelerini önlemek ve vücut dokularımızın ideal şartlarda çalışmasını sağlamak için gerekli maddelerin tümüne antioksidan denir.
Renkli çeşitli ölçülü geleneksel beslenme bedene alınan antioksidan besinler açısından en iyi beslenme şeklidir. Antioksidan içeriği yüksek beslenme ile alınan vitaminler , mineraller ,sindirilip , emildikten sonra toksinlerle savaşmak adına tüm vücuda dağılarak görevlerin, yerine getirirler.
Kaliteli ve sağlıklı yaşam adına tüm işlevleri yerine getirirken, cildin parlak, sağlıklı ve elastikiyeti yüksek görüntüsünün devamını sağlar ve vücudu tüm etkenlere karşı korurlar.
Sağlıklı Beslenme ile ;kaliteli yeterli dengeli beslenirken ; yeterli protein ,A ,E ,C vitamini, antioksidanlar, omega 3 ,selenyum alarak cilt yaşınızı ve beden yaşınızı gençleştirmek söz konusu olmaktadır.
Gün içinde tüketilen ;
- 2-3 porsiyon C vitamini ve A vitamini içeriği zengin sebze ve meyveler ,cildinizin yerçekimine karşı koymasına yardımcı olur.
- Mevsimsel özelliklere göre C vit zengin beslenme (tüm yeşil ve sarı sebzeler ve meyveler; çilek, domates )ciltteki kolojen dokusunun kaybolmasını engeller.
-Selenyum içeren tahıllar, balık ve diğer deniz ürünleri, tavuk, sarımsak, taze badem, ceviz, fıstık hücre zarını korur
- Resveratrol içeren üzüm kabuğu ve çekirdeği hücre ve kalp sağlığını korur.
- Omega 3 kaynaklarından ( ceviz , somon yağlı soğuk deniz balıkları vb ) , zengin beslenme cilt parlaklığı ve sağlar.
- A vitamini sebze ve meyveler turuncu sebze ve meyveler; havuç ,kayısı, şeftali, domates, bal kabağı, mango dokuları onarır
- Likopen zengini domates karpuz, kayısı, kan portakalı ve diğer sebze güneşin harabiyetini azaltır
-Yeşil yapraklı maydanoz, roka, dereotu pazı ise gözaltı kırışıklıklarını engeller,
Bunun dışında mor ve kırmızı meyveler ,yeşil çay, kuruyemişler, kurubaklagiller , lahana grubu gıdalarda cilt ve beden sağlığı açısından mevsimsel özelliklere göre tüketildiğinde beden ve cilt sağlığı için oldukça önemlidir.