Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '15

 
Kategori
Futbol
 

Antrenörlerde öğrenebilir

Molde maçında herkesin görmediği ama Pereria nın gördüğü ne olabilir ki Mehmet Topal oyundan alınmıştır. Galiba Pereria da kendi verdiği demeçlerin gazından besleniyor. Aynı Pereria o gün Topal çıktıktan sonra orta sahanın kaybedilmesine o kadar takılmış ki, bu sefer de berabere giden oyunda orta sahasına son ana kadar hiç dokunmamıştır. Sahada her top aldığında seyircilerin heyecanlanmaya başladığı Markoviç'i oyundan almak, aslında yeni bir tartışma konusu yaratabilecek iken, oyuna giren RVP nin attığı gol tartışmaları Pereria ile RVP arasındaki diyaloglara taşımıştır. Maç eğer ki berabere sonuçlansaydı bugün tüm otoriteler Markoviç in oyundan alınmasını tartışıyor olacaklardı. Anlaşılan o ki, antremanlara devam eden sadece takım değil, Pereria'nın bizzat kendisidir. Son dört günde Pereria'da anlamıştır ki, kaleci Volkan sakat değilse, kalede hep Volkan olacaktır. Stoperler de Kjaer, Kadlec, Alves ve Ba dan oluşan dörtlü birbiri ile çekişecektir. Umarız bu mücadeleye genç Hakan'da dahil edilir. Sağbek de Şener'in Gökhan seviyesine gelmesi için çok zamana ihtiyaç var. Gökhan'ı değerlendirirken senede nerdeyse 40 maçı aynı seviyede oynayan bir futbolcuyu düşünerek değerlendirmek gereklidir. Şener üst üste oynanan maçlar yüzünden koordinasyonunu keybetmek üzeredir. Gökhan döndükten sonra yapılacak rotasyon her ikisi içinde olumlu sonuç verecektir. Sol tarafta Hasan Ali çok açıkça tüm futbolseverlere profesyonellik dersi vermektedir. Ve bu derse en çok ihtiyacı olanda esasında rekabete girdiği Caner in kendisidir. Orta sahada de Souza , Mehmet Topal, Okan, Merielles ve Diego beşlisine Pereria nın ısrarla Uygar ı dahil etmesi alkışlanacak bir harekettir. Orta sahada artık bir alternatif , hem de altyapıdan çıkıp gelen bir alternativ olması net Pereria başarısıdır. Kenarlada ise Nani ve Alper ile Markoviç ve Volkan alternatiflerdir. Forvette ise Fernandao ve RVP birbirleri ile çekişecektir. Demek ki istenen alternativler yaratılmıştır. Bundan sonrası artık bunları doğru zamanda kullanmak ile alakalıdır. Aslında bu sene Fenerbahçe'nin değil, Pereria'nın değerlendirilmesi senesidir. Herkes bu 23 kişiden kendinde bir onbir yapabilir, ama en doğrusunu Pereria'nın yapması gerektiği aşikardır.

Gelecek senelere ilişkin herkesin hemfikir olduğu konu yedek kaleci, Kjaer'in yanına Alves yerine in üst düzey bir stoper, Kadlec ve Ba'nın yerlerine düzgün genç stoperler. Sınıf atlamak adına Diego ve Merielles'in yerlerine doğru orta saha oyuncuları ve ileriye üçüncü bir forvet alınması gerektiğidir. 

Bunlar yapıldıktan sonra değişim tamamlanmış olacaktır. Ayrıca Pereria'nın elinde geri dönecek Salih'in Fenerbahçe'de daha hızlı gelişim gösterebileceğini de düşünenlerdenim. Yaş ortalaması düşecek bir orta saha ile önümüzdeki 10 senenin takımını yaratmak artık çok mümkün gözükmektedir.  

 
Toplam blog
: 42
: 39
Kayıt tarihi
: 24.08.13
 
 

Meslek : Elektrik Mühendisi Eğitim : İstanbul Erkek Lisesi ( 1981) - İTÜ Elektrik Fakültesi ( 198..