Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '07

 
Kategori
Tarih
 

Anzaklar ülkeme dedelerinizin mezarları için gelmeyin

Anzaklar ülkeme dedelerinizin mezarları için gelmeyin
 

“ABD Adana 2. Konsolosu Andrew Wilson'un Malatya Ziyaret Odası'nı ziyareti sırasında konuşan Oda Başkanı Bayram Polatbaş, "Sayın Başkan Bush'a iletilmesi için Irak'ta yapılan katliamları burada sayın konsolosun huzurunda kınıyoruz. Dünyaya demokrasi dersi vermeye kalkışan ABD, dünyada insan haklarını ihlal ediyor. Biz Malatya çiftçisi olarak bundan çok rahatsızlık duyuyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak Alevisi ile Sünnisi ile Kürt'üyle, Türk'üyle bir yumruk halindeyiz. İçinde bulunduğumuz hafta, Çanakkale şehitlerini anma haftasıdır. Bu şehitlerin 643'ü Malatyalı olup 2 bin'i Diyarbakırlı'dır" dedi.”

Konsolos şaşkın vaziyette dinlemiş söylenenleri. İşte birey olma, bir grubu temsil etme bilinci bu dur. Conilere yönetimler yaranırken, halk doğru bildiğini , uygun yerde uygun dille ifade ediyor.

Çanakkale şehitlerimizi anarken, insanlığın yüz karası istilacı emperyalist devletler, bizim büyüklüğümüzü anlamıyorlar, hala çirkin oyunlarını sürdürüyorlar. Nasıl mı? Çanakkale’de kendi ölülerinin olduğu yeri İngiliz torağı sayarak. Biz de buna hoş görü ile bakıyoruz.

O Anzak denilen adamlar her yıl buraya ölülerini ziyarete geliyorlar. Onlar bana göre ülkemi işgale gelen ahlaksızların torunları, biz onları da bağrımıza basıyoruz. Ülkemin ikiyüzbin insanını, askerini öldüren utanmaz dedeleri şimdi birer kahraman oldular neredeyse. Ben kabul etmiyorum bu durumu. Gelmesinler, topraklarıma yeniden torunları da olsa ayak basmasınlar, istemiyorum.

Yemen’de, Arabistan çöllerinde İngilizlerle işbirliği ederek onbinlerce askerimizi şehit eden Arapların da kendi topraklarında bizim şehitliklerimize izin vermesini istiyorum, bizler de orada kalmış ölmüş askerlerimizi her yıl analım. Araplar bunu yapar mı dersiniz, en son bir Osmanlı kalesini yıkıp VIP hacılar için otel yaptılar. VIP hacı olur mu, hac herkesin aynı seviyeye gelip Tanrı’ya ibadet ettiği yer değil mi.

18 Mart yüzbinlerce Türk askerinin uçmağa vardığı gündür. 18 Mart utanmadan Avusturalya’dan kalkıp atalarımı öldürmeye gelen insanların utanma günüdür.

18 Mart millet olma hesaplarının yapılmaya başlandığı ilk gündür.

“Bu taşındır diyerek Kabe’yi diksem başına
Yine bir şey yapabildim diyemem hatırana” dediğimiz şehitlerimizi anma günümüzdür.

Onları şehit edenlerin torunlarını topraklarımın üzerinde istemiyorum. Çünkü onlar bu milletin insanlarının hoş görüsünü anlamıyorlar, ve aslında bu hoş görüye layık değiller.

18 Mart medeni(!) batı dünyasının yüz karasıdır.

18 Mart içimizdeki Atatürk karşıtlarının o büyük asker ve devlet adamını anlamaları için bir fırsattır.

Bugün vesilesi ile Cumhuriyeti kuranların aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyorum.

Işıklar içinde uyusunlar, ışıkları ülkemin birliği ve dirliği için yol gösterici olsun.

 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..