Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '11

 
Kategori
Güncel
 

Apo kimle anlaşmış?

Apo kimle anlaşmış?
 

Bu gün öğle saatlerinde gazetelerin internet sitelerine düşen habere göre, Apo devletle mutabakat sağladığını açıklamış! 

Apo devletle mutabakat falan sağlayamaz. Çünkü benim tanıdığım devlet, apoyu muhattap almaz. Adam yerine de koymaz; her şeyden ve herkesten önce kürt halkının da düşmanını... 

Benim bildiğim, devletin temel direkleri vardır. Devleti devlet yapan... O devleti ayakta tutan... Olmazsa olmazı, kırmızı çizgileri vardır; istemese de, milletinin akıttığı kanlarla çizdiği; kan kırmızı değerleri... 

- Adalet... Türkiye'de hiçbir hakim, savcı Apo'yu muhattap alıp, uzlaşmaya çalışmaz. Çünkü o, suçları kanun önünde defalarca kanıtlanmış, düpedüz bir canidir. 

- Türk ordusu, Türk polisi... 27 yıldır ne pahasına olursa olsun, karşısında geri adım atmadığı, binlerce evladını gözyaşları içinde şehit verdiği bir adama ve onun çapulcu tayfasına, defalarca hezimet yaşatmış hiçbir mehmetçik, hiçbir Türk polisi o şanlı, o haklı mücadelesinin boşuna olduğunu kabul edip, 3 - 5.000 yolunu şaşırmışa teslim olamaz. 

Türk eğitimi... Belki de, asker ve polisten sonra teröre en çok şehit vermiş olan meslek grubuna dahil olanlar, yani eğitimciler, yani öğretmenler mi razı olacak Apo denen haddini bilmezle anlaşmaya? 

- Türk sağlık sektörü... Binlerce gazinin, şehidin yaralarına melhem olan, parçalanmış cesetlerinin toplanabilmesi için onları tek, tek parça, parça yerine diken ebe, hemşire, ya da idealist doktorlarımız mı razı olacak Apo denen adamla uzlaşmaya? 

- Anneler, babalar, kardeşler, abiler, ablalar, dayılar, teyzeler, amcalar ve dahi halalar, nişanlılar evliler mi onay verecek geri dönemeyen şehitlerini unutmak pahasına; silah zoruyla dayatılmış, zoraki bir anlaşmaya? 

- Çıktıkları her yurtdışı seyahatinde, her deplasman maçında 3 - 5 kendini bilmez çapulcu yüzünden yüzü kızaran, yerin dibine geçen, her zaferleri, her başarıları yüreklerine zehir olan, gururlu Türk sporcuları mı eyvallah edecek yıllarca en çok da kürt bebeklerin kanını akıtanlara? 

Yasama organımız Türkiye Büyük Millet Meclisi, ya da, yürütme makamı Türk hükümeti böyle bir uzlaşimaya, anlaşmaya cüret edebilir mi? Cesaret edebilir mi? Hem ne hakla? Kimin adına? Kimden aldığı izinle? Heralde yüce Türk milletinden alabilecek değil o malum izini? 

O halde o utanmaz, arlanmaz bebek katili caniyle anlaşabilecek kim kalıyor geriye? 

Kendi kendine durumdan vazife çıkaran, kendi cahilliğini ve haddini bilmeden, gelin güvey olan, devleti temsil ettiğini düşünen gaflet, delalet hatta hıyanet içinde olan üç beş millet düşmanı, ekmek nankörü değil mi? 

Varsın eğlensinler kendi aralarında... İlişmeyin onlara... Zira bu işler öyle çocuk oyuncağı değil, cahil ve utanmaz olanlara... 

Onuru, haysiyeti, namusu, şerefi, bayrağı, dini ve imanı için Çanakkale savaşından bu yana sadece son yüz yılda milyonlarca şehit vermiş olan bu yüce, bu ruhu, gönlü hep arş-ı alada olmuş dünyanın en şerefli, en soylu halkı, milleti, canını verir; ama 3 - 5.000 aslını inkar edene teslim olmaz. Dünya durdukça, bu gerçek değişmeyecek! 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..