Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '07

 
Kategori
Futbol
 

Appiah giderse...

Appiah giderse...
 

Geçtiğimiz sezon boyunca sağ kanatta oynatılan Appiah’ ı nihayet oynadığı mevkiden de, ligden de, takımdan da soğutmayı başardılar. Artık gelinen noktada Ganalı’ nın en avantajlı şekilde gönderilmesi kaçınılmaz gibi gözüküyor.
Türk futbolunun nabzını tutan bir spor gazetesinde önde gelen spor yazarları Appiah’ ın Fenerbahçe’ den gönderilmesi konusunda fikir birliği yapmışlar. Ben de katılıyorum. Artık bu noktadan sonra Appiah’ın Fenerbahçe’ye faydası olmaz. Fakat aynı haberde Appiah’ın yerine forvet alınması konusunda görüş bildirilmiş. İşte bu yanlış. Fenerbahçe’nin şu kadro yapısında, Ganalı’nın gönderilmesi orta alanda kapatılamayacak bir gedik oluşturacaktır. Fenerbahçe bu açığı şuan elinde bulundurduğu hiçbir oyuncuyla dolduramaz. Appiah gönderildiğinde yerine forvet transferi yapılması gerektiğini düşünenler, Ganalı yıldızın Fenerbahçe’ye niçin ve ne şartlarda getirildiğini hatırlamak zorundadırlar. Modern futbolda başarının yakalanabilmesi için her bölgede kusursuz işleyen bir mekanizmaya sahip olunması kaçınılmazdır.

Evet Fenerbahçe’nin Zigiç modelinde bir santrfora ihtiyacı vardır ve bu açığın en kısa zamanda kapatılması gerekmektedir. Ancak bunu orta sahanızın göbeğinde telafi edilmeyecek bir boşluk bırakarak gerçekleştirirseniz ligin ilk yarısında dibe vurursunuz. Hele ki Avrupa’da hiç şansınız olmaz.

Appiah’ın gönderilmesinin ardından Fenerbahçe’nin bu bölgeye yeni bir transfer yapması zorunludur. Hatta Aurelio’ dan daha defansif, mümkünse stoper özellikleri de olan bir oyuncu transfer edilmelidir. Fenerbahçe’nin şu aşamada "box-to-box" bir oyuncuya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Hatta bence Micah Richards ya da, Papa Bouba Diop tarzında, gerek savunmada, gerekse orta alanın ortasında görev alabilecek, hava toplarında başarılı, kesici özellikleri üst düzeyde bir oyuncunun Fenerbahçe’nin orta alan-savunma bloğuna büyük güç katabileceğini düşünüyorum.

 
Toplam blog
: 32
: 823
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

Soccer Scout & Researcher & Databank Developer Çeşitli kulüplerin altyapı ve profesyonel şube..