Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '20

 
Kategori
TV Programları
 

Apple TV+ Dizisi: Servant

     Apple, Netflix’e karşı başlatmış olduğu online TV platformu Apple TV+ ile iddialı yapımları kullanıma açmış; birçok program ve dizi izleyici ile buluşmuştur. “Servant” da bu yapımların belki de en çok konuşulanı. Psikolojik gerilim türü olarak ilk kez 28 Kasım 2019 tarihinde başlamış ve izleyiciyi büyüsüne kaptırmış bir yapım. Dizi ilk sezonunda ve her bölüm 30-35 dakika arasında. Kadroda ise göze çarpan bir isim var. Harry Potter serisinden tanıdığımız, seride Ron Weasley karakterine hayat veren Rupert Grint, Servant dizisinde bu kez farklı bir rolle karşımıza çıkıyor. 

    Dizi, korku ve gerilim dizileri ile ün yapmış olan yönetmen ve senarist M. Night Shyamalan eseri.  Hem çekimleriyle hem de konusuyla izleyiciyi içine çeken dizinin ilk sezonu 10 bölümden oluşuyor.  İkinci sezon için de onay almış olan dizi sırlarla dolu. Gerçeklerin hiçbiri açıklanmıyor ve tahmin edilse bile izleyici ters köşeye yatırılıyor.

    Hikaye, Philadelphialı bir çift etrafında dönüyormuş gibi görünse de, aslında onların evine dadı olarak gelen 18 yaşındaki gizemli bir kızın ve geçmişinin etrafında dönmekte. Çift, bebeklerinin kaybı ardından başvurdukları bir terapistin önerisi ile, kendi bebeklerine çok benzeyen oyuncak bir bebek ile hayatlarına devam ederken, evin hanımı Dorothy’nin eve bir dadı getirmesi her şeyi değiştirir. Eve gizemi de davet etmiş olan Dorothy, artık bambaşka bir yola girmiştir.

    Yol boyunca yanında kimler olacak ya da mücadele verecek sorularının yanıtı ise dizide saklı. Acaba gerçekten yaşıyor muyuz yoksa yok muyuz? Bazı şeyleri unuttuğumuzu bile mi unutmuş durumdayız? İnsanlara güveniyoruz çünkü aslında kendimize mi güvenmiyoruz? Ya da geçmişin peşine düşmek aslında aklımıza bile gelmiyor mu? Bu soruların cevaplarını ararken ilk sezonu bitirip; ikinci sezon ile ilgili bir ipucu bulurum beklentisi ile araştırmalarıma başlamıştım. İzlediğim tüm dizilerden farklı bir şeyin olduğunu düşünüyorum Servant dizisinde. Psikolojik gerilim tarzı seven herkese öneriyorum.

İyi seyirler…

 
Toplam blog
: 57
: 280
Kayıt tarihi
: 18.07.15
 
 

1992 yılı İstanbul doğumlu. İlkokulu İstanbul'da okudu, ortaokulu ve liseyi Edirne'de bitirdi. Kara..