Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '10

 
Kategori
Sinema
 

Aptal sarışın mı? Entellektüel kadın mı?

Aptal sarışın mı? Entellektüel kadın mı?
 

Küçüklüğümden beri hayranım.

Buğulu sesine, güzelliğine, sarı saçlarına,

Gelmiş geçmiş en seksi, en güzel kadın.

Norma Jean bilinen adıyla Marilyn Monroe.

Mutsuz geçen çocukluğu, evlilikleri, Amerikan Başkanıyla yaşadığı ilişki ve sonrasında muammalı intiharı ve ölümü. Ardında bıraktığı yüzlerce soru.

İntihar mı etti, öldürüldü mü ?

Aptal sarışın mıydı ?

Marilyn Monroe nasıl bir insandı?

Bir kaç sene önce yapılan bir mezatta Marilyn'e ait hiç yayınlanmamış fotoğraflar, giysiler, hatta röntgen filmleri dahi ortaya çıktı.

Satılacak mallar arasında Marilyn'in kitapları da vardı.

Thomas Mann, D.H. Lawrence, Tennessee Williams. Kerouac'ın ‘‘On The Road’’ kitabının ilk baskısı. Freud'un bütün kitapları.....

Kitapların okunmuş olduğu her halinden belliydi. Bazı cümlelerin altını çizmişti Marilyn. Uzun uzun notlar düşmüştü satırların yanına. "Aptal sarışın kadın’’ zırhıyla herkesi kandıran Marilyn, evine çekildiğinde Freud ve Thoman Mann okuyordu !

Freud'un bütün kitaplarını okuyan bir kadının, evinden çıkar çıkmaz ‘‘aptal sarışın kadın’’ı oynamak zorunda olması, ne kadar acı verici !

Marilyn entellektüel bir kadın ama, menajerleri onu "aptal sarışın" olarak lanse ettikleri için, belli ki rolünün dışına hiç bir zaman çıkamamış yaşadığı kısacık sürede.

Evlendiği adamlar büyük tiyatro yazarı Arthur Miller, efsanevi beyzbolcu Joe DiMaggio, büyük aşk yaşadığı Amerikan Başkanı Keneddy, büyük olasılıkla gerçek Marilyn'i tanıyorlardı ve bu yüzdendir ki o öldükten sonra hakkında tek bir kelime bile etmediler.

Mezatta satışa sunulan kitaplardan biri olan "Joy of Cooking" kitabındaki tarifleri okuyarak yemek yapmaktan hoşlandığı da ortaya çıkmış.

Yaptığı rejimi de bu kitabın sayfalarına yazdığı.

Sonra da, evet sonra da yemekten hemen sonra koltuğuna oturup ya Freud ya D.H. Lawrence okuduğunu bütün kocaları ve sevgilileri biliyordu. ‘‘Anlatsak kimse inanmaz’’ diye düşünüp sırlarını kalplerine saklamayı tercih ettiler büyük ihtimalle ve Marilyn'in gerçeğini gizlemeyi sürdürdüler.

Mezatta, Monreo'nun alışveriş listeleri de ortaya çıkmış.

Beslenme uzmanları, alışveriş listesinden yola çıkarak ünlü aktrisin genelde sebze ve protein ağırlıklı akıllı bir diyet uyguladığını kaydetmişler.

Yıllardır oynadığı "aptal sarışın" rolü ve gerçek kimliği olan "entellektüel kadın".

Bu iki hayat arasındaki uçurum Marilyn'in hayatını alt üst edip, onu depresyona sokan ve hatta intihara sürükleyen nedenlerden biri olabilir mi ?

İnsan kendinden ne kadar kaçabilir ki ?

Maalesef Marilyn'de kaçamadı.

Ve acı son...

Hafızalarımızda, 1955 yılına ait, havalandırmanın yarattığı rüzgârdan açılan elbisesi ile tebessüm eden, seksi biraz da aptal bir ifade kaldı.

Ama gerçek ne yazık ki bu değildi !

 
Toplam blog
: 563
: 8587
Kayıt tarihi
: 30.03.10
 
 

Kişisel gelişim uzmanıyım. Yaşam Koçu, İlişki Koçu, NLP Uzmanı ve Eğitmeni, Kuantum Yaşam Koç..