Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '13

 
Kategori
Güncel
 

Aptaldır aptalcadır ama Kuzey Kore'nin diklenmesi Sam amcanın fütursuzluğuna gem vuruyor olabilir

Aptaldır aptalcadır ama Kuzey Kore'nin diklenmesi Sam amcanın fütursuzluğuna gem vuruyor olabilir
 

Herkesin korktuğu bir şeyin olması lazım. Ben bir ara yeryüzünde Amerika ile Tanrı’nın baş başa kaldığını düşündüm. Tanrı’nın da yaptığı/yapacağı bilinmediği için Amerika dünyanın hâkimiydi. Belki halen aynı algı devam ediyor. Adil ise olsun zaten. Tanrı sanki bize çok uzak. Yardım etmiyor gibi. Bizim yeryüzünde de bir Tanrı’ya (ağabeye) ihtiyacımız var.

Ama işte ağabeyimiz Amerika’nın yaptıkları ortada. Aslında böyle bir gücün varlığı gerekli; bazı aptal ülkelerin korktuğu bir şey olmalı. Ancak Amerika’nın dünya jandarmalığı sorgulanıyor; çünkü Amerika ülkelere yardım etmiyor, oralarda kendi hâkimiyetini kuruyor. Ben olsam şahsen Amerikan bayrağı bile götürmem. Bir ülkeye o ülkenin halkı çağırmadan gidiyorsanız, bayrağınızla gidiyorsanız bu, o ülkeye yardım değil, o ülkeyi işgaldir.

Sanmayın hep daha güçlüden korkulur; zayıf dediğinizden de korkulmalı; darbesi öldürmese bile yaralar ve siz onu öldürseniz de neye yarar. Şimdi Amerika ile Kuzey Kore’nin durumu böyle.

Bugün Amerika Kuzey Kore’den, İran’dan hatta Suriye’den bile çekiniyordur. Adam salar teröristlerini, işin yoksa uğraş. O nedenle günümüzde düşman küçük de olsa beladır.

Kuzey Kore saldırgan bir ülke midir? Evet. Birinci düşmanı kimdir? Amerika. Kuzey Kore’nin füzeleri Amerika’yı vuracak güçte midir? Evet. Amerika’nın savunma sistemi Kuzey Kore’nin füzelerini etkisiz hale getirebilir mi? Bilinmiyor. O halde geriye Pyongyang’ın düğmeye basması kalıyor. Daha sonra Amerika Kuzey Kore’yi yerle bir etse neye yarar. Öldürücü darbeyi almıştır bir kere.

Dikkat edilirse Pyongyang’ın fütursuz tehditlerine Amerika cevap veremiyor. Duymamış numarası yapıyor. Herkes de Amerika Pyongyang’ı kale almıyor diyor. Acaba öyle mi?

Başta Rusya olmak üzere Çin ve diğer bazı ülkelerin saldırgan da olsa Asya kıtasındaki nüfuzlarını korumak için Kuzey Kore’ye muhtemel desteğinden de söz edenler var. Amerika Afganistan’a girdi. Irak’a girdi. Pekala Kuzey Kore’ye de girebilir. Ama yemiyor işte.

Ben her zaman belanın da bir belası olması taraftarıyım. Amerika’nın da çekindiği bir güç olmalı. Barış yanlıları böyle saldırgan ülkeleri elbette destekleyemez. Ama belalara karşı bir belalımız olsun.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..