Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '13

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Aptallık Çağı

Aptallık Çağı
 

belgesel, çevre, ekoloji, doğa


Bugüne dek iklim değişikliği üzerine bireysel desteklerle yapılmış en etkili bağımsız yapım olan film, acil önlem alınmazsa iklim değişikliğinin yaratabileceği felâketlere dikkat çekiliyor ve gelecek nesillerin içinde yaşadığımız bu çağı nasıl adlandıracağı sorgulanıyor: 21 yüzyıl tarihe, bu felâkete izin veren insanların yaşadığı “Aptallık Çağı” olarak mı geçecek?

 Aptallık Çağı (The Age of Stupid) Film, 2055 yılında yaşayan bir adamın kendi ağzından anlattığı hikayeyi konu alıyor. Fırsatımız varken iklim değişimini neden durdurmadığımızı sorgulayan film, dünyanın yardım çığlıklarını duymazdan gelen insanların yaşadığı bir çağı ve sonunda pişmanlığı gözler önüne seriyor. 21 yüzyıl tarihe, bu felâkete izin veren insanların yaşadığı Aptallık Çağı olarak mı geçecek?

 Binlerce yıl sonra insanlar günümüz tarihlerine bakıp bizim günümüzde yaptığımız gibi taş devri yeni çağ , orta çağ diye ayrımımıza benzer bir yöntemi takip ederek yaşadığımız çağa “Aptallık çağı” diyecekleri neredeyse su götürmez bir gerçeklik teşkil etmektedir.

 Sebep olarak ise hepimizin malumu bilimsel çalışmalar ve yaşayarak bile gözlemleyebildiğimiz küresel ısınma , çevre kirliliği , açlık ,teknolojik savaşlar ve daha fazla insanın ölebilecek olması sayılabilir. Bu sayılanlara ilaveten tüketim çılgınlığı ve petrole olan bağımlılık da filmin konu edindiği başka temalardır.

 Gelecekte neler olabileceğini görebilirsek bugünden önlem alabiliriz mantığı ile çarpıcı örneklerin kullanıldığı , animasyan , belgesel ve drama teknikleri kullanılarak çekilmiş geleceğe ilişkin önerilerin yer aldığı belgesel azıcık dahi çevre bilinci olan herkes kesinlikle seyretmelidir.

 Yapım: 2009 - İngiltere

Tür: Belgesel

Süre: 92 dakika

Yönetmen: Franny Armstrong,

Oyuncular: Pete Postlethwaite, Alvin Duvernay, Piers Guy, Layefa Malini, Jeh Wadia, Fernand Pareau, Jamila And Adnan Bayyoud,

Senaryo: Franny Armstrong,

Yapımcı: Peter Armstrong, Lizzie Gillett, John Battsek

Burcu Barış Künar

 

 
Toplam blog
: 191
: 1283
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Başlangıçta sadece su ve onun üzerinde salınıp duran sis mevcuttu.  Baba Apsu ortaya çıktı ve tat..