Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '08

 
Kategori
KOBİ
 

AR-GE ve patent çalışmaları hızlanıyor

AR-GE ve patent çalışmaları hızlanıyor
 

Yeni buzdolabı mutfağı canlandıracak


AR-GE ülkemiz için değer katmaya devam ediyor.

Son zamanlarda ülkemizde beyaz eşya ve elektronik ürünlerinde sürekli bir gelişme ve güzelleşme hissediliyor. Ama ben ülke yararına olarak gördüğüm en önemli AR-GE çalışmasını "bölünebilir buzdolabı" teknolojisini dünyaya kazandıran Arçelik ailesine teşekkürlerimi yazmak istiyorum.

Ülkemiz marka ve patent kazanmada oldukça geri. Bu hususta yenilik yapmaya devam eden ve bu icatlarını patent alarak üretime kazandıran firmalar olması da bizi hem ümitlendiriyor, hem sevindiriyor. Çünkü dünyaya marka satmak, hele teknolojik bir gelişmeyi sağlayıp onun patentini alarak dünyaya sunmak sevincin en büyük olanı. Bunun ihracat yoluyla ekonomimize kazandıracağı miktarından yüz milyonlarca dolar olabileceğini düşündüğümde sevincim daha da artmaktadır.
Ülkemizin dünyada itibarlı ve güçlü bir ekonomiye çıkması için çalışan ve bu çabalarına nükleer enerji, hidrojen enerjisi gibi çok büyük çalışmaları sığdıran Zorlu grubu da bir teşekkürü hak ediyor, sağ olun, var olun.
Sizlerden gelecek yıllarda bor, toryum vs. madenlerin en güzel şekilde işlenmesi ve değerlendirilmesi çalışmalarını da bekliyoruz. Bu madenler belki gelecek 10 yılda altın arama ve işlemesinden çok daha karlı ve zorunlu olacaktır.

Doğan grubunun tarımsal alanlarda yatırım yapmakta olduğunu duyuyoruz, süt üretiminde, organik tarımda. Bu çalışmalarda yine ülkemize sağlayacağı büyük ekonomik katkılar dolayısıyla saygı duyulacak bir gelişme ve çalışmadır.

Yenilik geliştirme, teknolojiyi insanlığın hizmetine sunma güzel şeyler. Ama beni coşturan şey Avrupa ve Japon teknolojisinin önünde hizmete sunulan yerli ar-ge ürünleridir.
Belki yakın gelecekte, sağlık cihazları, ilaç vs. konularında da Türk malı kaliteli ürünler hizmete girecektir.

Ülkemize büyük patent gelirleri de sağlayacak olan bu tür çalışmalara giren her firmayı ve ar-ge çalışmasını şimdiden tebrik ediyorum.

Ülkemiz için, gelecek için, insanlık için çalışmalarınızı takdir ediyorum.

Muammer MURAT

 
Toplam blog
: 163
: 4552
Kayıt tarihi
: 03.09.07
 
 

1965 yılında Erzincan'da doğdu, İzmir'de yüksek eğitim alıp, devlet memuru oldu. 5 yıl süreyle bi..