Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Ara ara ne gones?

Ara ara ne gones?
 

Hiç bir futbolsever maç izlerken sisteme, taktiğe sahadaki stratejiler üzerine kurulmuş notları önemsemez. Topa sahip olma oranı rakip takımdan daha fazla olduğu için takımından göğsü kabaran bir taraftar olabileceğine inanmıyorum. Sahada pozisyonlar, kaçan ve atılan goller görmek isterler. Aragones'in Fenerbahçesi bunu bir türlü gösterebilmiş değil. Fenerbahçe sahada yürüyor, rakibi rahatsız eden hiçbir eylem içerisine girmiyor. Doğal sonuç budur ki çok fazla puan kaybediyor. Tüm Fenerbahçe taraftarının aklındaki soru ise düzelecek mi? Hayır...

Aragones soğuk yapısı, disiplinli gibi görünen kimliğine rahmen çok ta disiplinli sayılamayacak, Fenerbahçe'yi iyi tanıyamamış bir teknik adam görünümü dışına çıkamadı. Son iki yıldır, hatta öncesinde Daum zamanında yakalanmış olan sıcak hava yerini sahaya çıkmak istemeyen ruhsuzlar ordusuna dönüştürürken Aziz Yıldırım'ında ısrarcı hataları Fenerbahçe için sezonu şimdiden tamamlamasını sağlamıştır. En büyük rakibi Trabzonspor, ardından da G.Antep'e iç sahada, İstanbul Belediye gibi kapasitesi daha düşük takımlardan birine de deplasmanda kaybedilen puanlar Fenerbahçe'nin bu sezondan feragat etmesini kesinleştirmiştir. İkinci yarının tüm derbilerini dış sahada oynayacak bir takımdan şu haldeyken şampiyonluk beklemek rüyaların en tatlı anlarını süslemekten başka birşey olamaz.

Aziz Yıldırım Daum'u gönderdi üstelik takım fena futbol oynamazken ve taşlar yerine oturmaya başlamışken. Nedeni takımı şampiyon yapamamıştı. Zico'yu gönderdi takım şampiyonlar liginde çeyrek final oynamışken. Nedeni lig şampiyonu yapamamıştı. En iyi ihtimalle Aragones'te sezon sonu gidecek. Nedeni takımı şampiyon yapamamış olacak.

Soruyorum şimdi acil bir kan değişimiyle en azından gelecek yılın temellerini şimdiden atmak mı mantıklı. Yoksa yeni hocanın takıma alışması için gelecek yılın da bir kısmının harcanması mı?

 
Toplam blog
: 5
: 530
Kayıt tarihi
: 12.12.08
 
 

Anadolu Üniversitesi İşletme mezunuyum. Reklam sektöründe Grafik Tasarımcı olarak çalışmaktayım. Hab..