Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '08

 
Kategori
Dünya
 

Arab'ın arabası

Arab'ın arabası
 

Tüm dünyada, açlık, küresel ısınmanın yarattığı tehlikeler, savaşlar, terör saldırıları, gıda maddelerindeki artışlar, vs... Daha onlarca sorunu sayabilirsiniz…

Bu arada enerjinin pahalılığı da ortada.

Emperyalist ülkelerin hesap yanlışı yüzünden Petrolun varil fiyatı bir ara 147$ kadar çıktı. Şimdilerde ise 120$ dolar civarında.

Petrol fiyatlarının bu şekilde artması, dünya ülkeleri arasındaki gelir dağılımını da çok etkiledi ve bozdu.

Bu gelir dağılımındaki bozulma kimilerin lehine, kimilerin aleyhine oldu.

Kimlerin aleyhine oldu;

Gelişmekte olan ülkelerin aleyhine olduğu bir gerçek. Özellikle bizim gibi ülkelerin gelir kaynağı dolayı vergiler olduğundan, petrolün fiyatının artması, ondan alınan vergi miktarını da arttırıyor ve petrol ürünlerine zam üstüne zam yapılıyor. Böylece dünyanın en pahalı Benzin ve Mazotunu kullanan ülke oluyoruz.

Kimlerin lehine oldu;

Aşağıdaki haberde de okuyacağınız gibi, Arap Şeyhlerinin, Rus Mafyasının, Uluslar arası dev petrol şirketlerinin.

Petrol fiyatlarının bu kadar artması ile ummadıkları kadar para kazanan Arap Şeyhleri, kazanılan paraları ülkelerinin halkı için harcayacağına, kendi lüksleri için harcamaya devam ediyorlar.

Nasıl mı? Gelin birlikte aşağıdaki habere bir bakalım. Sonra tekrar yorum yaparız.

Katarlı bir şeyh, 400 bin dolarlık otomobilinin yağ bakımı için arabayı uçakla Katar'dan Londra'ya göndererek, 60 bin dolar ödemiş.

İsrafın böylesi ancak Arap Şeyhlerinde görülür. O da gerçekleşti ve israfı yapanın, Katarlı bir şeyh olduğu anlaşılmış...

Londra'daki bir garajda yapılacak bakımı için bir Lamborghini'nin uçakla Katar'dan İngiltere'ye 10 bin 500 kilometre yol kat ettiği belirtilmiş.

İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre, bir şeyhe ait olduğu belirtilen Lamborghini Murcielago LP640 tipi yaklaşık 400 bin dolarlık otomobil, 8 bin dolarlık bakım için, Katar'dan uçakla Londra'ya gönderildi. Katar Havayollarının tarifeli uçağıyla gidiş dönüş ücreti yaklaşık 50 bin dolar tutmuş.

Yani arabanın yağ bakımı yaklaşık 60 bin dolara patladı.

Ne haber ama!

Bu Şeyhin, dünyaya ne gibi bir katkısı olabilir. Dünyanın bir taraflarında insanlar açlıktan ölürken, sen bir arabanın yağ değişimi için 60.000$ harcıyorsan, senin insani duygularından şüphe etmemek elde değil.

Ülkenin tabi zenginliklerinden kazanılan paraları cebe atıp, ülke insanının refahını artırmayıp, ülke savunması için her hangi bir zahmete katlanmayan bu Şeyhler, zamanında Irak’ın ülkelerine saldırdığında kendilerini bile koruyamayıp, Arabistan’a kaçarak, oradan kendilerini Amerika’nın kucağına atmışlardı. Tabii Amerika’nın istediği de buydu. Bakın Irak’a gireli ne kadar zaman oldu. Hala çıkmayı bile düşünmüyor. Eziyeti Irak halkı çekerken, Arap Şeyhleri de arabalarının yağ değişimi için 60.000$ para harcayabiliyor.

Şeyh, şıh maskesi altında ülkelerinin tabi zenginliklerini cebe indiren bu Araplara, Allah akıl fikir versin.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..