Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '11

     
    Kategori
    Söyleşi
     

    Araba markalarının isimleri nereden geliyor?

    Araba markalarının isimleri nereden geliyor?
     

    Araba Markalarının İsimleri Nereden Geliyor?


    NİSSAN: Nissan Japon İşadamı Aikawa'nın 1928'de kurduğu şirketine verdiği Nippon Sangyo'nun kısaltılmasıdır.Nippon Sangyo 'Japon Endüstrisi' anlamına geliyor. 

    TOYOTA: İlk başlarda ne bir araba firmasıydı, ne de adı Toyota'ydı.Sakichi Toyoda 1933'e kadar dokuma tezgahı üretiyordu.Firma araba üretmeye başlayınca Toyoda'yı kulağa hoş geldiği için Toyota'ya çevirdiler. 

    CRYSLER: Walter Crysler'in araba firması Maxwell Motor Company 1924 yılında çok meşhur olan bir araba üretti.Araba çok tutulunca şirketin adı Maxwell', arabanın adı olan Crysler'le değiştirdiler. 

    HONDA: Hondanın adı sahibi Soichire Honda' dan geliyor. 

    CHEVROLET: General Motors^dan ayrılan Durant, İsviçreli uzman Louis Chevrole'tiyle ortaklık kurdu ve şirketede onun adını verdi.Şirketin logosunun İsviçre bayrağının hac işaretinden geldiği söylenir. 

    MERCEDES: 1900 yılında Avusturyalı girişimci Emil Jellinek araba devi Daimler'le bir anlaşma yaptı.Yaptığı anlaşmaya göre Daimler 26 araba üretecekti ve bunların adı Jellinek'in 12.kızının adı olan Mercedes olacaktı.Ünlü marka böylece doğmuş oldu. 

    VOLVO: Bir İsveç şirketi olan Volvo'nun adı Latincede ''yuvarlanıyorum'' anlamına gelev ''volvere'' kelimesinden gelmektedir. 

    Firma 1925'ten beri bu adı kullanıyor. 

    CADİLLAC: 18. yy başında Detroit'i kuran Fransız kaşif Antoine Laumet de La Mothe ya da Sieur de Cadillac'ın adından geliyor. 

    WOLKSWAGEN: Firmanın adı Almancada halkın arabası anlamına geliyor.MAZDA: Firmanın internet sitesinde göre Mazda'nın adı Zedüştlüke bilgelik ve akıl tanrısı olan Ahura Mazda' nın adından geliyor. 

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 2272
    Kayıt tarihi
    : 21.08.11
     
     

    Eleştirmediğimiz vakit, eleştirildiğimiz günleri doğuracaktır... Bu nedenle bizler insan olduğumuzun..