Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '13

 
Kategori
Teknoloji
 

Araba yarışı

Araba yarışı
 

Araba yarışı, en çok oynanan oyunlardan birisidir. Daha çok erkek çocuklarının oynadığı söylense de kız çocuklarının ilgisi de büyüktür. Birçok araba yarışı oyunları vardır. Hepsi de farklı bir araçla farklı bir mekânda yapılmaktadır. Tır yarışı, pistlerde yarış, caddede hızlı araba yarışı, zombi motor yarışı, itfaiyeciler yarışıyor gibi daha birçok çeşidi mevcuttur. Çocuklar da oynamak istedikleri türe göre yarış yapmaktadırlar. Bu yarışların birçoğu bilgisayar ve oynayan kişi arasında olmaktadır. Yani amaç bilgisayarın yönlendirdiği diğer araçları yarışta geçmektir. Böylece yarış kazanılmış olmaktadır.  Çocuklar el becerileri ve yer yön becerileri ile yarışırlar ve kendilerini geliştirirler. Böylece hem zevk alırlar hem de eğlenirler. Vakitleri de daha keyifli geçmektedir.



araba yarışı


Araba yarışlarında da her gün yeni bir çeşit çıkmaktadır. Bu çeşitler çok farklı fonksiyonlarda gelişmektedirler. Böylece geliştirilen yeni oyunlar çocuklara sunulmakta ve ilgilerine göre yeni oyunlar değerlendirilmektedir. En çok tutan araba yarışları daha çok geliştirilmeye çalışılmaktadır. Çocukların ilgisi bu konuda oldukça yardımcı olmaktadır. Onların istek ve talepleri üzerine geliştirilen oyunlar, teknoloji ilerledikçe ilerleme kaydetmektedir.       
       

araba yarışı oyna
 

Araba yarışlarına kız çocuklarının da ilgisi büyüktür. Hatta kız çocukları yanında, yaş ayırt edilmeyen bir oyun çeşididir. Sadece çocuklar değil, yetişkinler de özellikle grafik değerleri yüksek 3d araba yarışı oynayarak vakit geçirebilmektedirler. Herkese ithaf eden araba yarışları vardır. Bu da oyunun ne kadar ilgi odağı olduğu ve tutulduğunun bir göstergesi olmaktadır.

Ebeveynler de oyunların bu kadar çeşitli olmasından memnuniyet duymaktadır. Hatta çocuklar zorlandıkları yerlerde onlardan yardım almakta ve pratik oyun hamleleri öğrenmektedirler. Böylece eğlenceye ebeveynler de ortak olmakta ve çocuklarıyla beraber internet oyunlarında vakit geçirmektedirler. Çocuklar aynı zamanda bu oyunlarında araba sürme heveslerini de almakta ve bu durumdan gayet mutlu olmaktadırlar.

 
Toplam blog
: 80
: 2949
Kayıt tarihi
: 13.01.13
 
 

Tuncay Takmaz 1975 yılında Şişli İstanbul'da doğdu. Bugüne kadar 27 kişisel sergi açtı, çok sayıd..