Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '12

 
Kategori
Otomobil
 

Arabalar uçarsa!

Arabalar uçarsa!
 

Ülkemizde bilardo masası gibi yollar yapılmaya başlandı, Trafik kazalarının ölümlü olanları azaldı. Fakat dünyada uçmaya başlayan otomobil haberleri gelmeye başladı bile. Peki, deprem için toplanan kalıcılaşmış geçici vergilerin harcandığı onca yol boşa mı gidecek?

Elbette hayır zira arabaların uçması mümkün ama uçan arabaların yaygınlaşması zaman alacak. Zira arabaların uçması güzel fakat uçan arabaların kent yaşamında şu an kullanılması mümkün değil. Üstelik cep telefonu için bile kursa giden cahilhalkımız Uçan Otomobil için uzun sürecek bir eğitime ihtiyaç duyar. Dikkatli bir eğitimden geçmeyen insanların eline böyle bir araba verilirse 5. Katta güvenle uyuyamazsınız ve her an yatak odanıza davetsiz sarhoş bir misafir arabasıyla dalabilir. Bu araçaların gelişmesi toplumun eğitim düzeyi ve bilnciyle alakalı olduğu kadar çok önemli bir konuylada alakalı. Petrol şirketleri.

Uçan arabaların gelişmesini tıkayan şirketler aslında petrol şirketleri.

Neden mi?

Çünkü petrol şirketleri en gelişmiş pillerin patentini satın almakta ve gelişmiş enerji depolama işlemlerinin önünü kapatarak fosil yakıtını teşvik etmektedirler.

Çünkü, petrolden inanılmaz bir gelir elde etmektedirler. Hiç düşünmüyormuyuz? Herşey gelişirken pil ve diğer enerji depolama teknolojleri neden yerinde saymaktadır diye?

Bu sorunun cevabını verdim. Fakat enerjiyi depolama neden önemli? Şayet şimdiye kadar enerji depolamalarda ileri gidilebilseydi çok büyük enerjiler dar pillerde depolanıp çok hızla dönen pervanelerle her yöne hareket edebilen uçan otomobil değil uçan daireler bugünün teknolojisiyle yapılabilecek düzeyde.

Maddenin içinde bulunan Elektron'un saniyede 30000km hızla dönüşünü günümüz teknolojisi çözemez mi? bu enerjileri kullanamaz mı? Alternatif bir çok enerji bulunamaz mı? İnsanlar kendi evlerinde ve arabalarında alternatif enerjileri kullanmasının önü neden açılmıyor?

Bunları hep Petrol şirketleri engellemekte. Devletlerse ciddi vergi kaybı oluşacak diye korkmakta.

Çünkü zengin'in daha zengin fakirin dahada fakirleştiği insanların ellerinden birikimleri ve kazançlarının hokus pokusçu kapital düzende elinden alındığı günümüzde başka ne beklenebilir.

Faiz'in ekonomide daraltıcı etkisinden işsizlik ve toplumsal suçlara dolaylı yıkıcılığından daha önceki bloglarımda bahsettim.

Allah, ticarete evet deyip faize hayır demesinin nedenide bu. Allah emekçidir ve haksız kazanç sağlayan bankaların ve kapitalizmin düşmanıdır.

Zekat bu yüzden vardı ve mahsuz zekat oranlarını kesirli yapan Allah, sıfırın bulunması için Müslümanları teşvik etmiştir ve sıfırın bulunuşu  varlığını Kuran'a borçludur. Uçan bir otomobilde Kuran'ın emeği olabilecekken Kapitalizm bunu engellemektedir.

Sizce hangisi gerici? İnsanlığın ucuz enerji kullanmasını engelleyen Batılı petrol şirketlerimi yoksa Toplumsal barışın korunmasını sağlayan Zekat'ın dağıtım mekanizmasından zorlamayla hesaplanma içinden sıfırı bulduran, algoritma'nın anası Kuran mı? Yoksa Kuran'ı okuyup ölülerine mezarlarda üfleyen 4 surenin anlamını bilmeyen, 5 adet Allahın ismini bilmeyen, 5 adet Hz. Muhammed''in sahabisini bilemeyen Cemaatlerin müntesipleri mi?

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..