Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '16

 
Kategori
Müzik
 

Arabesk müziğimizin ikonlarından Esengül'e saygı ile....

Arabesk müziğimizin ikonlarından Esengül'e saygı ile....
 

18 Nisan 1979 - Arabesk'in İkonlarından Esengül'e saygı ile;

İstanbul 1954 doğumlu olan Esengül, 15 yaşında girdiği bir ses yarışmada 1. olur ve İlk 45'liği olan "Aşkımı Süpürmüşler" ile ismini duyurdu. Daha sonraki kısa yaşamında, akla hayale gelmeyecek bir başarı yakaladı. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki ünlü gazinolarda assolist olarak sahne aldı. Yayınlanan plakları satış rekorları kırdı. Esengül şarkılarının çoğu arabesk müziğin klâsikleri arasına girmiştir. Günümüzde de zevkle dinlenmektdir.

Ancak;
Esengül, erken gelen bu müthiş şöhreti kaldıramadı, adeta altında ezildi. Ard arda yaşadığı aşkları, yeraltı dünyası ile ilişkileri, bazı silahlı olaylara da adının karışması gibi bir sanatçıya yakışmayan durumlarla başbaşa kalınca, halk tarafından bir başka takip edilmeye başlandı. 31 Mart 1979 tarihinde çalıştığı Pangaltı daki Semiramis gece kulübünde çıkan kavgada 2 kişinin öldürülmesine, tutarsız davranışları neden olarak gösterildi. Bunu müteakip kısa süre sonra da henüz kariyerinin 24. yaşında, çok esrarengiz bir şekilde de 19 Nisan 1979 tarihinde Ataköy-Bakırköy'de trafik kazası sonucu öldü.

Kısa ömrüne rağmen, biz eski nesillerin asla unutamadığı, yeri bu gün dahi doldurulamayan ve Arabesk Müziğimizin ikonları arasındaki yerini halen korumakta olan Esengül'e,
Mevlam Rahmet etsin...
 

 
Toplam blog
: 741
: 219
Kayıt tarihi
: 06.12.09
 
 

Aslen Şebinkarahisar-Alişar Köyü-Killik Mahallesi İmamlar (Çakmaklar) Sülalesine mensup olan Şair..