Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '15

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Arabistan Kralına açık mektup

Arabistan Kralına açık mektup
 

Bu mübarek belde size lüks dünya yaşam standardı sunmuşken lütfen bu mübarek şehri de Dünyanın en güzel yaşanabilir güzel medeni bir kenti haline getiriniz.


2015 Yılı Hac ibadeti için Ülkenizde misafir olarak bulunmaktayım. Dün Hz. Muhammed (SAV) in peygamberliğinin tescil ve ilan edildiği Hıra Dağı’nı ziyaretimden sonra Zatıalinize hitaben bir Müslüman kardeşiniz olarak mahşerde Allah’ın huzurunda hesaplaşırken bu mektupta yazacaklarım hususunda üzerimde ki vebalden kurtulmak için kaleme almaya karar verdim. Umarım anlayışla karşılar gereğini yaparsınız.

Zatıalinizin de malumu olduğu üzere bu yerler Ümmet-i Muhammedin son derece kıymetli müştereklerindendir. Belki sizlerin şansından olmalı ki bu mübarek kutsal belde de doğup büyüdüğünüz için ziyaret yerleri sıradanlaşmış olabilir. Harem-i Şerif gibi Ümmetin kıblesine verdiğiniz önem ve hizmetlerinizden dolayı öncelikle teşekkür etmek isterim. Ancak Harem-i Şerifle birlikte Hıra Dağı gibi Sevr Mağrası gibi (henüz ziyaret etmedim) ziyaret yerleri Ümmet için önem arz eden yerlerdendir. Hatta Mekke Şehri’nin her karış toprağı, diğer ülkelerde yaşayan Ümmet-i Muhammet için aşkıyla ağıtlar yakılan, sinelerde hasret sızıları çekilen, ömründe bir kez olsun görmek için servetinden fedakârlıklar yaparak fırsat bulduğunda koşarak gelinen Ümmetin müşterek değerlerindendir.

Bu şehirlerin rejimsel olarak nasıl yönetildiği veya yönetilmesi gerektiği politik bir husus olduğu için orası beni ilgilendirmez. En son, zamanın cihan imparatorluğu Osmanlı Devleti’nden sonra Allah’ın takdiridir ki çağımız süper gücü Amerika’nın himayesinde Suud Sülalesi tarafından yönetilmektedir. Allah’ü Tealanın Mekke şehri için “Emin Belde” demesinin altında yatan nedenin Allahüalem çağın güçlü devletleri tarafından himaye gördüğünden dolayı olabilir. İran gibi bazı İslam Ülkelerinin Mekke ve Medine Şehirlerinin Ümmetin ortak kutsalları olduğundan müşterek yönetilmesi yönünde ki görüşlerine katılmadığımı belirtmek isterim. Müslümanların birbirlerini boğazladığı günümüz dünyasından İslam Ülkeleri kendilerini yönetmekten acizken kalkıp bu mübarek şehirleri yönetmeleri mümkün gözükmemektedir. Rabbim bu çağı düşünerek zamanın süper gücünün himayesine girmesi için dünyanın en kaliteli petrol yataklarını bu beldeye koymuş. Dünyevi servetin hatırına sizler aracılığı ile bu mübarek beldelerde huzur ve sükun var. Ümmet de İslamın beş şartından birisi olan Hacc farizasını kargaşa ve terörden uzak bir şekilde icra etmektedir. Bu demek değildir ki bu kutsal beldenin içinde bulunduğu S.Arabistan Devletinin rejimsel ve yönetimsel sahipleri olarak Suud Ailesinin bu Mübarek Belde de sadece Harem-i Şerife önem verip diğer başta ziyaret yerleri olmak üzere Mekke Şehri’nin tamamı için mahşerde hesaba çekileceğiniz sorumluluklarınızdan kurtulacağınız anlamına gelmez.

Gelelim esas bu duygularımın ifadesine sebep olan asıl meseleye:

Pek Muhterem Aziz Kral, Hz. Musa vesilesiyle Turu Sina’da tecelli eden İslam’ın nuru Hz. Muhammed (SAV) vesilesiyle Hira Dağında yenilenmiştir. Ümmetin Hacc ziyaretleri sebebiyle Mekke ye geldiğinde özellikle vahyin ilk olarak geldiği Hz. Peygamberimizin izlerini manen yaşamak için uğradığı Hıra Dağı maalesef pislikten geçilmiyor. Günümüzde bu ve benzer yerlerin temizliği çok zor olmasa gerektir. “Temizlik imandandır” desturu gereği inanın bu nasıl bir iman ki imandan olan ve her Müslüman’ın zorunlu olarak hayatında uygulaması gereken temizlik, Hıra Dağı’nda bulunmamaktadır. Suud Ailesi olarak Yüce Rabbimizin bu mübarek beldeye vermiş olduğu yer altı zenginliği sayesinde günümüz dünyasında yaşanan birinci sınıf yaşam tarzına sahipsiniz. Bu ifadem Ümmetin bir ferdi olarak inanın zerre kadar kıskançlığımdan ve karşı olduğumdan değildir. Bu mübarek belde size lüks dünya yaşam standardı sunmuşken lütfen bu mübarek şehri de Dünyanın en güzel yaşanabilir güzel medeni bir kenti haline getiriniz. Bu zor olmasa gerek. Petrol ve Hac bütçesinden oluşan ve harcama yetkisi sizde olan serveti bir sonraki yıl tamamını harcayacak şekilde planlayın. Biriktirmeyin. Kutsal Beldelere harcamak suretiyle Kur'an'ın emri olan paylaşma emrini de yerine getirmiş olacağınızdan mahşerde hesabı kolay vermenize vesile olacaktır Allahüalem. Bir gün olur bu süper güç biriken serveti de size vermez. İran Şahında, Irak Saddam’ında Libya Kaddafi’sinde bunun böyle olduğunu gördük. Amerika, Türkiye’de muhtemel Irak üzerinden Türkiye’ye sokulan bir milyon Amerikan Doları tek kağıt paraya el koyarak geçersiz olduğunu ilan etti.

Bir Müslüman olarak Hıra Dağında gördüğüm pis ortam benim gönlümü yaraladı. Kalbimi sızlattı. Herkesin birbirinden kaçacağı mahşerde Allah’ın huzuruna gittiğimizde “Gördün de neden uyarmadın?” sorusuna muhatap olarak payıma düşen sorumluluktan kurtulma adına bu açık mektubumu Zatıâlinize hitaben kaleme almış bulunmaktayım. Umarım size de ulaşır. Allah’ın selamı ile selamlıyorum.

Fehmi YAĞLI

8.Kafile 4.Gurup

Türkiye Hacısı

 

 

Not: Bu mektubun Krala ulaşabilmesi için sevap umarak paylaşılmasını, gazete ve dergilerde yayınlanmasına vesile olunmasını, metne sadık kalmak şartıyla Arapça’ya çevrilmesine katkı sağlanması en büyük arzumdur.

 
Toplam blog
: 53
: 1175
Kayıt tarihi
: 08.10.10
 
 

Mali Müşavir&Bağımsız Denetçi 1964 Doğumluyum. Çorum İli İskilip İlçesinde yaşamaktayım. Evliyim ..