Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '07

 
Kategori
Otomotiv
 

Araç bayileri

Birkaç gözlemimi paylaşmak istiyorum

Biliyorsunuz yeni bir araç almak için genelde araç bayilerini dolaşıyorsunuz.. Burada görev yapan satış elemanlarının büyük bölümü çok genç arkadaşlar.. Hepsi böyledir demek doğru değil ama bende genelleme yapacak kadar bir önyargı oluştu. Buna göre bu arkadaşların bazı özellikleri var:

1.Hepsi maaşın yanısıra prim aldıkları için, araç satabilmek için herşeyi yaparlar
2.Çoğu, sattıkları arabanın özelliklerini tam olarak bilmez.
3.Rakip marka ve modelleri genelde kötülerler. Rakip modellerin sadece adını bilirler..En iyi araba kendi sattıklarıdır..Hele bayan satış temsilcilerinden işin tekniğini anlayanını şimdiye kadar görmedim. En büyük özellikleri güzel ve bakımlı ve tatlı dilli olmalarıdır..
4.Bu araçlara kredi çıkartabilmek için bankacıları birbirine vurdururlar, oysa araç sattıkları adamı çoğu kez bir kere görecek olmalarına rağmen, bankacının ona verdiği kredi nedeni ile minimum 2 yıl her ay görüşeceğini, sağlıklı bir kredi olması için araştırma yapması gerektiğini bilir ama anlamazlıktan gelirler. Bunlar için en iyi bankacı, kendilerinin yönlendirdikleri müşterilerin hepsine anında kredi veren bankacıdır.

Şıklar uzatılabilir ama bu arkadaşlara önerim,

Kendilerini geliştirmeye çalışmaları, sattıkları araçların ve rakiplerin özelliklerinden haberdar olmaları, iletişim kavramının ne anlama geldiğini öğrenmeleridir. Bir de biz bankacılarla şımarık şekilde konuşmamaları...İş yapmak adına sabır gösteriyor olabiliriz ama herşeyin bir sınırı vardır...
 
Toplam blog
: 29
: 803
Kayıt tarihi
: 22.08.07
 
 

40 yaşındayım. Bankacılık sektöründe çalışıyorum. Bankacılık, finans, ekonomi ile mesleğim gereği il..