Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '10

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Aracınıza telefon numaranızı bırakmayı unutmayın

Aracınıza telefon numaranızı bırakmayı unutmayın
 

İşlerimizi hızlı halletmek ve zamandan kazanmak için araba ile seyahat etmek vazgeçilmez bir unsurdur. Her ne kadar toplu taşıma araçlarını kullanmaya çalışsak da gideceğimiz yerlere uzak olması nedeniyle araç kullanmak daha önde gelir. Gittiğimiz yerlerde, aracımızı, işimizi halledeceğimiz en kısa mesafeye park ederiz. Özellikle büyük şehirlerde park eden araç sayısı mevcut yollardaki araç sayısından daha fazla olduğu için uygun park yeri bulmak çok zordur.

Dar sokaklar ve düzensiz yapılaşma yüzünden aracımızı gelişi güzel parkediyoruz. Kimi zaman bir binanın park çıkışını engelliyoruz kimi zaman da başka bir aracın geçemeyeceği kadar yakın yanaşmış oluyoruz. Aklımızda işimizi halledip çıkmaktan başka birşey olmadığı için de , aracımıza geri döndüğümüzde tatsız süprizlerle karşılaşabiliyoruz. Bunlardan birisi aracımızın trafik çekicisi tarafından çektirilmiş olabileceğidir. İşyerinin önünü/vitrinini kapattığı gerekçesiyle işyeri sahibi tarafından aracınız çektirilmiş olabilir. Yasal olarak park edebileceğimiz tek yer otoparktır anlayışı hüküm sürdüğü için bu tür durumlarda itiraz etsek de elimize hiçbirşey geçmez.

Diğer yönden aracımızı hızlı bir şekilde parkederken diğer arabanın çıkışı için yeterli mesafe bırakmamızda problemlere neden olabilir. Çünkü aracı mahsur kalan kişi de bir süre sonra sabrını tüketecek ve kendi aracına zarar vermek pahasına bile olsa sizin arabanıza da zarar vererek ordan çıkacaktır. Özellikle motorsiklet kullanan kişilerin oldukça dar yerlerden geçtiğini düşünürseniz aracınızın kapı kısımlarında boydan boya çizikler oluşması başınıza gelebilecek kötü olaylar arasındadır.

Çok küçük bir ayrıntı gibi gözüksede aracınızın konsol kısmına bırakacağınız bir telefon numarası bir çok problemi daha başlamadan çözecektir. İsterseniz okunaklı şekilde yazın isterseniz bilgisayarınızdan çıktı aldığınız kalın ve okunaklı yazılmış cep telefonu numaranız sizin kurtarıcı meleğiniz olacaktır. Bu sayede ne aracınızı Yediemin otoparklarında aramak zorunda kalırsınız ne de aracınızın başına döndüğünüzde sizi saatler boyunca beklemek zorunda kalan sinir küpü insanlarla tartışmak zorunda kalırsınız.

Yazan: Turgay GEZİCİ

Diğer Yazılarım : www.bilincalti.com

 
Toplam blog
: 98
: 414
Kayıt tarihi
: 11.12.09
 
 

1977 İstanbul doğumluyum. Web Tasarım ve Bilişim Danışmanlığı yapmaktayım. Uzun yıllardır ilgi du..