Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '16

 
Kategori
Deneme
 

Arada bir adım olsa bile bir yerde olmayla başka bir yerde olma arasında bir hayat kadar fark vardır

Arada bir adım olsa bile bir yerde olmayla başka bir yerde olma arasında bir hayat kadar fark vardır
 

Bir yerden bir yere gitmek sadece yer değiştirmek değildir, kaderinizi de değiştirirsiniz. Hayatınıza aldığınız kişiler de böyle, Ahmet yerine Mehmet’le konuşmak sadece başka bir kişiyle konuşmak değildir; Ahmet ile konuşsaydınız hayatınızda şunlar olacaktı, Mehmet’le konuştunuz bunlar oldu. Bu konu bu kadar önemli işte.

Bu yüzden kişileri ve mekânları seçerken onlara sadece kişi ve mekân olarak bakmamalıyız. Şu an yaşadığınız yer, eşiniz, arkadaş gurubunuz ile yaşadığınız hayat böyle değil de başka başka mekân, başka eş, başka arkadaş gurubunuz olsaydı başka bir hayatınız olacaktı. İstanbul yerine Ankara’da yaşamak bile yaşayacağınız hayatı değiştirir.

Mekânları ve kişileri(eş, arkadaş vs) seçerken nasıl yaşayacağınızı da seçiyorsunuz. Daha doğrusu yaptığınız seçimler bunu belirliyor. Bunlara işi de ekleyebiliriz. Ama burada asıl vurgulanması gereken bulunduğumuz yer yani konumumuz. Hayat bizim dışımızda gelişir ve bizi etkiler. Bu etki bulunduğumuz konuma göre değişir. Evin içindeyseniz deprem olur ölürsünüz. O an tesadüfen dışarıdaysanız kurtulursunuz. Yolda caddede siz buradasınız, bir adım yana geçtiniz, çarpacak olan araç çarpmadı. Ya da tersi oldu. Alt tarafı bir adım. Kaza yapacak uçağı kaçırdınız kurtuldunuz. Dindarlar buna kader diyorlar. Dindarlar zaten açıklayamadıkları her şeye kadar derler. Doğru, biraz kadere benziyor ama  “O an orada olmak” şeklinde açıklanabilecek fiziki konumumuzun yarattığı durum.

Kişilerde de benzer durum var. Ayşe yerine Fatma ile evlendiniz. Yanlış yapmadınız, her şey mükemmel. Yalnız Fatma’nın dengesiz bir çocukluk arkadaşı varmış, hayatınız karardı.

Yaptığımız tercihler hayatımızdır. Sanmayın sinema yerine tiyatroya gitmekle bir şey fark etmez. Seyir anlamında doğrudur belki. Bulunduğunuz Mekân/konum(aynı zamanda eş, arkadaş, işiniz) değiştiği zaman hayatınız da değişir. Belki o sinemaya bomba atılacaktı. Belki de tiyatroya. Kaldığınızda da gittiğinizde de/şunun yerine bunu seçtiğinizde hayatınızın da değişebileceğini bileceksiniz.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..