Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

Aragones, Alex'siz Fenerbahçe'ye hazırlanıyor...

Aragones, Alex'siz Fenerbahçe'ye hazırlanıyor...
 

Geçen hafta Denizlispor maçında çok paslı ama az pozisyonlu ilk yarıya karşın, Kadıköy'de yine bol paslı ve gol pozisyonlu bir mücadele var.

Antalyaspor'un on kişi kalması biraz adaletsiz oldu diyebilirim. Hakem Bülent Yıldırım'ın Lugano'ya gösterdiği gereksiz kart nedeniyle, peşinden Volkan'ın Josico'ya arkadan müdahalesine sarı kart çıkarmak zorunda bıraktırdı. İlk yarının bitmesine iki dakika kala da yanlışlıkla ve refleksle yine Josico'ya dokunuşu onu oyun dışında bıraktı.

Fenerbahçe'nin dört sol ayaklı futbolcusu; Alex, Emre, Carlos ve Uğur topun Fenerbahçe'de kalmasını sağlarken, sağ ayaklı oyuncular da oyunu hem yavaşlatıyorlar hem de top kayıplarına neden oluyorlar. Kazım ve Gökhan'ın dar alanda topla yaptıkları gereksiz hareketler oyunun daha ağır oynanamasına neden oluyor.

Antalyaspor, bu sene Fenerbahçe karşısında izlediğim en zayıf takım görüntüsü verdi. Maç öncesinde Mehmet Özdilek'in "Fenerbahçe'yi gene yenerim." şeklindeki açıklamasının neye dayandığını anlamak mümkün olmadı.
Güiza inanılmaz goler kaçırmaya devam ediyor. Boş kaleye attığı golün dışında zorluk derecesi bir iki fazla olan ama yine karşı karşıya kaldığı üç pozisyonu acemice harcaması Güiza'ya hiç yakışmadı.

Kazım yarım vole şutunun da gol olmaması onun adına yazık oldu. Kazım bu maç kendine ve yalnız oynuyor.

Emre müthiş gayretli. Orta sahada iyi şeyler yapıyor.

Alex durarak oynuyor. Eski günlerini aratıyor. Ancak duran topta kornerden Lugano'ya indirdiği ve onun da Güiza'ya yaptığı asist yine alkışlanacak derecede kilit açıcıydı.

Dün Trabzonspor'un son dakikada ofsayttan yediği golle puan kaybetmesiyle Fenerbahçe zirveye iyice yaklaşmış oldu. İlk yarının Trabzonspor maçıyla sona ermiyor oluşu Fenerbahçe için iyi olmadı. Çünkü lige iyice ısındılar ve özellikle Galatasaray maçından beri doğru top oynuyorlar. Ancak araya girecek ara, yeni transferlerle çıkılacak ilk maç olacak olan Trabzonspor karşılaşması Fenerbahçe'nin ligdeki dönüm noktalarından, kader anlarından biri olmaya aday.

İkinci yarı

Maçın ikinci yarısı Kadıköy'de oynanan Galatasaray ve Beşiktaş maçlarından farksız bir şekilde Fenerbahçe'nin cömertçe harcadığı bol pozisyonlarıyla devam ediyor.

Alex'in oyun dışına alınışı insanın aklına şu soruyu getiriyor.

"Acaba, Aragones Alex'siz bir Fenerbahçe'ye hazırlık mı yapıyor?"

Fenerbahçe ikinci golü yine bir duran top organizasyonuyla bulmuş olması da ilginç bir not oldu. Cuma akşamı izlediğimiz Galatasaray'ın yaptığı hücum organizasyonlarına benzer şekilde Fenerbahçe gol atabilecek mi? bu soruyu da ister istemez soruyoruz kendimize.

Fenerbahçe'nin bol pas organizasyonunun ceza sahasına kadar güzel işlediğini görüyoruz; ancak o bölgeye gelindiğinde Fenerbahçenin milyonlarca dolarlık ayakların bir anca acemice ve ciddiyetsizce yaptığı hareketler yüzünden sayısız pozisyonu harcaması gerçekten futbol adına yazık oluyor.

24 şuttan sadece 8 tanesinin kaleyi bulmasının altını çiziyoruz.

Fenerbahçe'nin sağ taraftan yaptığı ortaların bir türlü ceza sahası içinde forvet oyuncularıyla buluşamıyor oluşu da not edilmeli, çalışılmalı.

İkinci yarı yapılan üç değişiklikle Fenerbahçe'nin üç sol ayaklı oyuncusu oyundan alınmış oldu. Bu da maçın ilginç notlarından biri oldu.

Koca ikinci yarı Antalyaspor on kişi oynadı mı oynamadı mı anlamak mümkün olmadı.

Son sözümüzü maçın kahramanı Lugano'ya verelim. Fenerbahçe'nin defansında oynayan ancak hücumda bu kadar etkili olan, giderek de kalitesini arttıran Lugano ile sezon bitmeden masaya oturup sözleşme yenilenmelidir. Lugano şu an Fenerbahçe'nin en kaliteli yabacı futbolcusu olarak dikkat çekiyor. Bugün maçı Fenerbahçe'ye getiren ayak oldu.

Uzay Gökerman


Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..