Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '08

 
Kategori
Futbol
 

Aragonesi istemiyoruz

Aragonesi istemiyoruz
 

25 Yaşımdayım 1989 şampiyonluğundan itibaren Fenerbahçe'nin tüm sezonlarını gayet net hatırlamaktayım. Bugüne kadar yapılan teknik direktör seçimlerinde bu kadar skandal bir karara ise hiç rastlamadım. Evet bunların içinde Lorantlar, Tamer Güney'ler de dahil ben Fenerbahçe taraftarıyla dalga geçecek cürrette bir seçim görmedim.

Aragones Fenerbahçe'nin yeni hocası olacak büyük bir aksilik olmazsa. Hani şu ırkçılığıyla ünlü, İspanya ve Real Madrid'in en iyi futbolcusu Raul'la kavgalı, 35 senelik kariyerinde 1 şampiyonluğu bulunan ve şu anda 70 yaşını aşmış, İspanya Milli Takımı ile hiçbir uluslararası başarısı bulunmayan Aragones.

Önceleri dedikodu dedim fazla ciddiye almadım, ancak son günlerde bu haberler hem ulusal hem dış medyada boy boy çıkmaya başlayınca çok büyük bir endişeye kapıldım. Daha geçen sene Galatasaray takımının yaşlı hocadan neler çektiğini görmeyip , taraftarlarının nasıl dalga geçtiğini unutup böyle bir ismi takımın başına getirmek nasıl bir zihniyetin eseridir gerçekten çok merak ediyorum.

2005-2006 sezonu başından itibaren transferde garip bir tavır takınan yönetimimiz o yıl Ağustos ortalarında Appiah'ı takıma kazandırmış onun dışında elle tutulur bir takviye yapmadan sezona başlamıştı. Akabinde şampiyonluğu son maçta bıraktıktan sonra, önce görevi bırakıp sonra geri dönen başkan ve yönetim 100. yılda bomba transferler sloganıyla, dünyanın en iyi hocalarından birini takımın başına getirme müjdesi vermişlerdi. Sonuçta Japon Milli Takımının hocası olan Zico bize büyük hoca olarak takdim edildikten sonra transfer Şampiyonlar Ligi Ön Elemesine yetiştirilemeyip takviyesiz bir şekilde Dinamo Kiev takımının karşısına çıkıp tur kaybedilmiştir. Elenmenin akabinde dünya yıldızı diye Brezilyadan 2 stoper (şuanki performansları için olumsuz bir görüşüm olmamasına rağmen) yine deivid ve kariyerinde önlenilmez bir düşüşe geçen Kezman alınmıştı. 70 puanla tarihin en düşük puanlı şampiyonu olan takıma bu yılda Roberto Carlos katılmış ama her zamanki hastalık devam ederek bir tane alalım tam alalım zihniyeti ile gereken takviyeler yapılmamasına rağmen, büyük kumar olan Zico'nun bile kariyerini aşarak çeyrek finale çıkılması taraftarı biraz olsun rahatlatmıştı, ancak iç maçlardaki istikrarsızlık hep bir acabayı insanların içinden geçirtiyordu. Sonunda korkulan oldu ve şampiyonluğu kaybettik.

Fenerbahçe tarih boyunca transfer dönemlerini en hızlı geçiren, en aktif geçiren bir kulüp olmuştur. Bu taraftar hiçbir zaman üzüldüğü sezonların ardından sessizliğe gömülüp saçma sapan transferleri ve hocaları kurtarıcı olarak kendine sunulmasını tasvip etmez. Resmi internet sayfasında çıkan haberleri yalanlamakla yada kariyeri belli olmayan, yaşını başını almış, adı sanı belli olmayan oyuncu ve hocaları getirerek bir yılı daha ziyan edemezsiniz. İspanya Liginin Gol Kralı Guiza da Fenerbahçe takımının aradığı oyuncu değildir. O kadar yıldızı olan La Ligada gol kralı olması bu görüşümde değişikliğe yol açmamıştır. Bizim ligimizde de Okan Yılmaz'lar, Zafer Biryol'lar, Serkan Aykut'lar krallık yaşamış ama asla büyük futbolcu olamamışlarıdır. Bu oyuncuda bizim lig için verdiğim örneklerin La Liga versiyonudur. Sezonun ortasında Carlostan daha çok ses getirecek bir isim getiricem diyip bu ismi hangi yüzle taraftarın karşısına çıkarıcaklar bilemiyorum.
Fenerbahçe taraftarı isim ister, kariyer ister, gerek oyuncu gerek antrenör, geldiğinde çatlak ses çıkarmayacak güçlü bir profil olmalıdır. Değerli yöneticilerimizin paramız var, istediğmizi alırız, alamayacağımzı oyuncu ve hoca yok diyerek hava atmalarıyla bu işlerin yürümediği apaçık ortadadır. Parası olan takım 70 yaşında bir antrenörle sıradan bir takımın santraforunu dünya yıldızı diye transfer etmesi pek mümkün değildir. O zaman akıllara iki soru geliyor...

Ya paranız yok, ya da var olan parayı kullanmayı bilmiyorsunuz. Maddi sıkıntılarla boğuşan antrenörünü 5 hafta kala kovan, yıldız diye aldığı oyuncunun bütün sezon kaprislerini çeken Galatsaray'a 5 yıl içinde 2 defa ellerimizle hediye ettiğimiz şampiyonlukların diyetinin zico ve daumdan çok artık başkalarınca verilmesi gerekmiyor mu ?

 
Toplam blog
: 11
: 383
Kayıt tarihi
: 10.12.06
 
 

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. Özel bir sigorta şirketinde çalışmaktayım.1989 ..