Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '20

 
Kategori
Yazılım
 

Arama Motoru Optimizasyonu


SEO uyumlu web tasarım

SEO, arama motor optimizasyonu anlamına gelmektedir. SEO uyumlu web sitesi ise, Tüm arama motorlarına uygun alt yapısı bulunan websitelerdir.
SEO Uyumlu Web Sitesinin Özellikleri

Site içi SEO kavramı içerisine giren 100 den fazla nokta bulunmaktadır. Ancak bunlardan en önemli olanlara değinmek yerinde olacaktır.
1. Websiteniz kopyalama olmasın.Özgün ve güncel olması gereklidir.Websitenizin güncel olması anlatım makaleleri tanıtımları açıklayıcı olmalıdır.

2. Websitenizde kullanılan imajlar

Websitenizde kullanılan imajlar websitesine özgün kb düşük olmalıdır.Kullanacağınız resmi öylesine alıp atamazsınız. Resimlerin boyutu MB büyülügünde ise
kısacası büyük ise hem kullandıgınız resim alanına uygun olmayacak şekilde px bozuk şeklinde hoş olmayan görüntüde olabilir hemde o büyüklükte ki resimler
web sayfanızın geç açmasına neden olabilir.Bu nedenle tüm resimlerin ölçülendirilmiş websayfanıza uygun ve boyutlandırılmış olmalıdır.

Yapı itibariyle anlatmış olursak;

SEO uyumlu web tasarım yapabilmek için tasarım aşamasında da, sonrasında da dikkat etmemiz gereken bazı kurallar bulunmaktadır.

Güncel kod biçimleri tercih edilerek tasarımlar hazırlanmalıdır. (xHTML, HTML5, CSS3 vb.)
Site içerisinde çok fazla javascript kullanılmamalıdır.
Mümkünse CSS Sprite tekniği ile resim sorguları minimize edilmelidir.
Site içerisinde ki PHP döngüleri en ekonomik şekilde ayarlanmalıdır.
Yüksek boyutlu görseller yüklememeye ve yüklense bile bunu PHP döngüsü ile minimize etmeye dikkat edin.
V3C Validation ve CSS Validation kurallarına tamamı ile uyan web siteleri hazırlamalısınız.
Resimlerin tamamına ALT etiketi girmeyi unutmamak ile birlikte yüklenecek resimlere de bununla ilgili döngü tanımlanabilir.
Site içi tüm linklerde TİTLE anahtarını kullanmalısınız.
Site içi META TAG ayarlamaları sorunsuz şekilde yapılmalıdır.
Site haritası ve RSS takip linki mutlaka bulunmalıdır.
Gerekli izinler saglanmalı robots.txt
Site Haritaları olması ve güncel olması gerekmekdir.

Arama motorlarında ön sayfalarda yer almanın ne kadar önem taşıdığı tartışılmaz. Bunu yapabilmek için de web sitenizin seo uyumlu olması gerekiyor. Seo uyumlu web sitesi arama motorları tarafından daha kolay bulunur ve bu da verdiğiniz hizmetin ya da satacağınız ürünün daha fazla kişi tarafından görüntülenmesi anlamına gelir.

Bir web sitesinin seo uyumlu olabilmesi için iki önemli etken var bunlardan birincisi sitenizde ki içerikler özgün olmalı yani başka sitelerden kopyalanmamış içerikler olmalıdır. Bir diğer etkende siteniz hazırlanırken seo kurallarına uygun olarak tasarlanmalı. Bu kurallar arama motorları tarafından belirlenir sitenizin parametreleri arasına yerleştirilir. Sitenizde yazdığınız makaleler, girdiğiniz anahtar kelimeler, yazılarınızın başlıkları ve hatta yazının içerisinde kullandığınız fotoğraflar bile seo uyumu için çok önemlidir. Bu kurallara uyarak hazırlanan web siteleri de seo dostu yani seo uyumlu web sitesi olarak tanımlanır. Siteniz hazırlanırken seo uyumlu hazırlanabileceği gibi sonradan da bazı düzenlemeler yapılarak seo uyumlu hale getirilebilir.

 
Kayıt tarihi
: 20.02.11
 
 

Bilişim merakımla başlayan ve uzun yıllardır bunu merakımı geliştirererek meslek haline getirerek..