Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '13

 
Kategori
Anılar
 

Aramak ve bulmak

Neyi arıyorsan sen o sun der Mevlana. Zulüm peşindeysen zalimsin, kötülük peşindeysen hainsin, para peşindeysen hırssın, tutkusun sevgi peşindeysen, dostsun can sın. Ne arasan kendinde ara çünkü hepsi sensin.

 

İçinize şöyle bir bakın kendinizle bir sohbet edin. İsteklerinizi, arzularınızı, yaptığınız ve yapacağınız şeyleri bir düşünün. Yaptıklarınızla kendinize verdiğiniz zararı ve faydayı, hatta başkalarına bilerek ya da bilmeyerek verdiğiniz zararı bir hatırlayın. Yaptıklarınız yapabileceklerinizin yolunu gösterir size. Yapılan yanlışlar görmesini bilene yol olur ışık olur. Geçmiş hatalardan aldığınız ya da alamadığınız dersleri bir gözden geçirin.

Yaşamın içindeki kırgınlıklarınızı, bilerek ya da bilmeyerek üzdüğünüz insanları düşünün. Her insan kendi hırslarıyla doğar. Yaşam yolunda hırslarımıza yenik düşersek eğer, bu hırsların bir kurbanı olması da normal olacaktır. Hırslarınıza kurban ettiklerinizi hatırlayın. Peki, onlardan özür dilemek istemez miydiniz? Özür dilemek isteseniz de özür kabul edecek insanları bulma şansınız olacakmı? Onun için hatalarımızı düşünüp bir an önce harekete geçmek bize eski dostlarımızdan yeni dostlar edinme şansını da beraberinde getirecektir.

İnsan doğru ve yanlışlarıyla her zaman var olacaktır. Önemli olan yaptıklarımızı görebilme şansımızın olmasıdır. Çoğu insan yaptıklarını göremeyecek kadar hayatı süresiz yaşanacak yanılgısında yaşar. Hayat hiçte sandığımız kadar uzun değil aslında. Göz açıp kapatana kadar geçen zamanı düşününce zamanı ne kadar çabuk tükettiğimizi de anlayabiliriz. 

 

Güzeli aramalı güzeli bulmalı, güzel düşünmeli güzellikler üretmeliyiz. İyi ve kötü, içinde kendi anlamlarını taşıyan iki kelimenin birini seçecek olursak hayat çizgimizi de belirlemiş oluruz. Mutlu yâda mutsuz, iyi ya da kötü, sevilerek ya da sevilmeyerek, affederek ve affedilerek yaşamak sizin elinizde. Kötü olmak kolay olandır, zor olan iyi olabilmektir. Ayrıca kötülügün mutluluk getirdi gide görülmemiştir

Mutluk sadece güzellikte gizlidir. Güzellikse her insanın ruhunda. Yeterki o güzelliği ortaya çıkaracak bir nedeniniz olsun.

                                                                                               

FİLİZ DEMİR 

 
Toplam blog
: 47
: 402
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

İzmir'de doğdum.  Adana!da yaşıyorum. Evli ve iki çocuk annesiyim. Uzun zaman bir gazetede köşe y..