Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '17

 
Kategori
Güncel
 

Aramayın beni yollarda,ben kaybolmuşum vicdanlarda

Aramayın beni yollarda,ben kaybolmuşum vicdanlarda
 

Görsel alıntı


İster inanın ister inanmayın, kayıp nesneler genelde olması gereken yerde kaybolurlar.

Kaybolan yüreklerde kaybolmuş ise yüreklerde, Vicdanlarda kaybolmuş ise vicdanlarda arayın.

Hele bir yüreklere, vicdanlara seslenin onlar ne cevap verirler. 

Belki de kayıp dile gelir “Ruhuma Fatiha okuyorsunuz lakin ben henüz hayattayım.  Uzakta değil yakındayım. Ne çare ki güçsüzüm, takatsizim, mecalsizim, hüzünlüyüm, üzgünüm.”   

Paha biçilmez değerler yollarda bulunmaz. 

Hz. Ömer’in oğlu Abdullah şöyle buyurmuştur: Kaybettiğiniz şey için kaybeden kişi, iki rekât namaz kıldıktan sonra şöyle dua etmelidir.   

“Ey kaybolan her şeyin Rabbi “

Kaybolanları ve yolunu kaybedenleri doğru yola kılavuzla yan Allah’ım! Kudretin ve saltanatın hakkı için kaybettiğimi bana iade eyle.

Kaybolanın geri gelinceye kadar her gün yirmi beş (25) kere, “Yâ câmi’annâsi li-yevmin lâ raybe fihi innallahe lâ yuhlif-ül mi’âd icma’ beyni ve beyne. Duasını okuyabilir. ( Kaybolanın adı söylenmelidir)

Öncelikle kaybolanın değeri dikkate alınmalıdır.Paha biçilir bir şey ise umutsuzluğa gerek yoktur, yenisi alınır. Şayet kaybolana paha biçilmiyor ve yenisi alınamıyor ise akla gelen her yerde aranmalıdır. 

Bazen bir eşyayı evde kaybederiz bazen de gittiğimiz bir yerde yâda alışveriş esnasın da karışıklıktan ve unutkanlıktan dolayı eşyalarımızı kaybederiz.

Kaybedileni bulduğunuz olmuştur bazen de ne yazık ki üzerine bir bardak soğuk su içip umudu kestiğimiz zamanlar da olmuştur.

Eğer bir şeyi kaybettiyseniz öncelikle şu önemli yolları denemelisiniz Rastgele aramaya yapmayın, önce eşyanızı nerede kaybetmiş olabileceğinizi düşünün.

Paniğe kapılmayın, panik içinde yapılan aramalar olumlu sonuç vermez. Kayıp olan neyse sürekli bulunduğu bir yer varsa önce oraya bakın.

Kayıp olanı tam olarak ne zaman kaybettiğinizi hatırlayın. Kayıp olanı daima kullanıldığı, yerde arayın. 

Daha dikkatli bakın bazen eşyalar gözünüzün önünde olur yine fark edemezsiniz. Nesnelerin altına bakın! Eşyalar bazen gazete gibi başka bir nesnenin altında kalmış olabilir.  

Bazen eşyalar hareket eder, mesela aradığınız eşya bir an yuvarlanmış ve bir yerin altına girmiş olabilir.

Kaybettiğiniz yalnız size mi, yoksa toplumun tümüne mi ait. Toplu olarak kaybetmişseniz her kesin fikrini alınız bu size kaybedileni bulmada yardımcı olur. Bir yeri tek bir kez arayın fakat dikkatli arayın.  

Evde kaybedilmiş ise evde dikkatlice arayınız. İş yerinde kaybedilmiş ise işyerinde özenle arayınız. Yolda kaybetmişseniz işte o zaman yolda arayınız.

Kaybolanı nerede kaybettiğinizi bilmiyorsanız onu şans eseri bulamazsınız. 

Kıssadan hisse:

Adam gözlüklerini kaybetmiş, ancak evde mi, işyerinde mi yoksa yolda mı kaybettiği konusunda hiçbir fikri yokmuş. Gözlüklerini bulamamış, günler hafta, hatalar ay, aylar yıl olmuş.

Sevdiği gözlüklerini bir türlü unutamamış. Gözlüklerine kavuşması için hep dua edermiş. Zaman, zaman dış kapının anahtar deliğinden dışarıya bakarmış belki gözlüklerim geri gelir diye umutlanırmış.   

Kayıp olanı bulmak için zihninizde bir çerçeve oluşturun, rahatlama, sakinleşme ve kendinize güvenme kuralına dikkatinizi yoğunlaştırın.

Rahatlayın:
Öncelikle rahat bir koltuğa oturun, ya da divana uzanın. Artık bir fincan çay mı olur, pipo mu içersiniz, üzerinize rahat bir şeyler mi giyersiniz, orası size kalmış ama kendinizi rahat hissettirecek bir şeyler yapın.

Sakinleşin:
Şimdi zihninizi boşaltın ve gereksiz düşüncelerden kurtlun. Sanki deniz kıyısına oturmuşsunuz da, ufacık dalgalar ayakucunuza çarpıp geri dönüyor. Ya da deniz tutuyorsa, bir çiçek bahçesinde olduğunuzu hayal edin.

Kendinize güvenin:

Sonunda kendinize bu kayıp eşyayı eninde sonunda bulacağınızı söyleyin. Size yardımcı olacağına inanıyorsanız zihninizi toparlayacak bir düşünme külahı yapın. 

Şimdi sistematik arama ve tarama çalışmaları yapmak üzere ihtimallere geçelim.  Kaybolan o değil sizsiniz. Kayboldu dediğiniz şey zaten gereken yerde. O kadar çabaladınız ve bulamadınız.

Bir de şöyle düşünün: Kaybolanında insanlar gibi bir ömrü var ve kader sizi ondan ayırmış olabilir. Kim bilir, gün gelir, yine kavuşursunuz.

Siz de o zamana kadar bu durumdan kendinize bir ders çıkarın. Sabırla beklemek, alçakgönüllülüğün erdemi ya da kaybolanın düşkünlüğünden kurtulma çabası.Bütün bunlar sizi daha da olgunlaştıracaktır.

Yüreklere ve vicdanlara seslendiniz bir cevap alamadıysanız üzmeyin kendinizi.

Her şeyin bir ömrü var ve siz kaybolanı bulmak için elinizden gelen her şeyi yaptınız artık kendi vicdanınız için müsterih olunuz. Vicdanlarda kaybolanı yollarda aramıyınız.  

Kıymetli okurlarımıza saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..