Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '14

 
Kategori
Siyaset
 

Aranan başbakana rakip mi yoksa cumhurbaşkanı adayı mı?

Aranan başbakana rakip mi yoksa cumhurbaşkanı adayı mı?
 

Ülkemizde Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk kez halk oylamasıyla yapılacak. İlk turu 10, ikinci turu 24 Ağustos'ta.

İktidar partisi seçmeni ve partiye gönül verenlerin bir çoğu Recep Tayyip Erdoğan üzerinde fikir birliğine varmış durumdalar. Başbakan çıktığı tüm mitinglerde Cumhurbaşkanı olması yönünde sloganları işitiyor.Ancak partinin üst tabakası kesin bir kanıya varmış değil. Çünkü başbakanın cumhurbaşkanı olması durumunda, başbakanın kim olacağı ve Abdullah Gül’ün hangi siyasi role bürüneceği merak konusu.

Akp’de kafalar karışıkken muhalefet cephesi çatı aday konusunda çalışmalarını devam ettiriyor. Ancak muhalefetin kendisine sorması gereken soru şu”Biz Recep Tayyip Erdoğan’a rakip mi arıyoruz yoksa halkın tüm kesimini kucaklayacak bir cumhurbaşkanı adayı mı?” Çünkü tüm hesaplar ve dengeler kontrol edildiğinde Chp+Mhp+Bdp birleşmesi sonucu ancak Akp’yi geçecek bir oy potansiyeli ortaya çıkıyor. Bdp’nin haftalar öncesi kendi adayımızı destekleyeceğiz açıklamasından sonra dengelerin yeniden hesaplanması gerekiyor.

Mhp’nin mevzu bahis çatı adayını araştırırken kesinlikle bir Cumhurbaşkanı adayı arayışı olduğunun farkına varması gerekir. Çünkü Akp’nin göstereceği aday kim olursa olsun karşısında durabilecek, en azından memlekette rekabet ortamı oluşturabilecek bir aday görünümünde olmalıdır.

Sözün özü odur ki; çatı adayı olarak çıkacak ismin kesinlikle ve kesinlikle Akp seçmeninden de onay alabilecek bir isim olmalıdır. Evet zor bir seçim ve zor bir karar. Hem Akp hem Mhp hem de Chp seçmenini aynı anda memnun edecek bir isim bulmak zor ancak başka bir alternatif Akp adayının karşısında duramayacak ve Akp siyasi hamlelerini yine istediği gibi yerine getirmiş olacaktır.

Tabii her şeyden önemlisi bu seçiminde ülkemizde sağlıklı bir şekilde ve huzur ortamında yapılabilmesidir. Tüm temennimiz sorunsuz bir seçim sürecidir.

Herkese mutlu, huzurlu, sağlıklı günler…

 
Toplam blog
: 15
: 931
Kayıt tarihi
: 04.01.13
 
 

Burak Uğur; *1989 yılında Bandırma'da doğdu. *İlk ve Orta öğrenimini Bandırma Yamanegeli İ.Ö.O. t..