Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '16

 
Kategori
Güncel
 

Arap aleminden Türkiye'ye büyük destek:"Turkiya leysetü vahdeha!"

Arap aleminden Türkiye'ye büyük destek:"Turkiya leysetü vahdeha!"
 

internetten alınmıştır


Müslüman alemine atılmış en büyük tarihi kazıklardan biri de hiç şüphesiz Araplar'ın Türklere, Türklerin Araplara düşman edilmesidir.

Osmanlı'nın parçalanmasından büyük haz duyan, Türkiye'nin Osmanlı'dan bağımsızlık kazandığını iddia edecek kadar bilinçsiz olan niceleri, Araplar Osmanl'yı arkadan vurdu, derler.

Bu yalan üzerinden de, Müslüman Arapla, Müslüman Türk'ün arasını açmak isterler. Yoksa, bunların Osmanlı gibi bir dertleri olmamıştır.

Osmanlı'yı içerden vuranların diline pelesenk ettiği bu "Arap ihaneti" fitnesinin bir benzeri de Araplar nezdinde Türkler için türetiliyor. Onlara da Türkler sizi yüz yıllarca sömürdü, deniliyor.

Elbette bu da İngiliz'in sayısız oyunlarından biri...Ne var ki, bu oyunun piyonları yine bizim içimizde yaşıyor. Bizim derken Arap veya Türk tüm Müslümanların içinde.

Son yıllardaki gelişmeler bu tarihi yalanları üstünü açmaya başladı...Türkiyede kendi inancına ve tarihine sahip çıkan iktidarlar başa geldikçe Arap dünyası da uyanışa geçti.

Gerçi, "Arap baharı" denen bu uyanış, yine emperyalistler ve onların uşakları eliyle çok zalimane durduruldu ancak insanların gönlünde bu uyanışı durdurmanın imkanı yok.

Nitekim, Türkiye'nin başkentine yapılan o hain bombalı emperyalist saldırısından sonra, bütün Arap dünyasında sosyal medya üzerinden Türkiye'ye büyük bir destek başladı.

Hükumetleri emperyalist uşağı bu Müslüman kardeşlerimiz, Twetter üzerinden açtıkları "Türkiye yanlız değildir" TAGına büyük destek verdiler.

Şu anda bu destek Yüz Milyonu aşmış durumda ve hızla artmaya devam ediyor...Dediğim gibi bu destek, emperyalist uşağı devletlerden değil, halktan geliyor.

Bu durum şunu açıkça gösteriyor: Müslüman Arap halkı nezdinde Türkiye'nin büyük değeri ve saygınlığı var. Eğer başlarındaki zalimlerden kurtulsalar, o büyük İslam Birliği anında gerçekleşecek.

Bunu biz biliyoruz da İngiliz, Amerikalı, Rus, İsrail bilmiyor mu?...Elbette biliyorlar...Bu yüzden bizim "İçimizdeki İsrail" ve Arap dünyasının içindeki Lawrence'ler,  bu birliği engellemek için her türlü numarayı yapıyor.

Ama engel olamayacaklar...Tarihin köklerinden gelen bu "taze sürgün" İslamın aydınlığında gelişecek ve yeniden büyük çınar ortaya çıkacaktır.

Sadece Müslümanlara değil, bütün insanlığa gölge olacak bir "Merhamet Çınarı" sözünü ettiğim...Biraz yavaş ve biraz zorluklarla büyüyecek ama Allahın izni ve inayetiyle mutlaka büyüyecek!

Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..