Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '16

 
Kategori
Kültürler
 

Arap Baharı ve Arap kadınları

Arap Baharı ve Arap kadınları
 

Katar Emirinin eşi Sheikha Mozah


        Bir  zamanlar Arap Baharı fırtınası vardı. Epey konuşuldu. Toplar gürledi, Kılınçlar çekildi. Bir karmaşa. Herkes istediğine idareye ya kavuştu, ya kavuşmadı.. Taşlar yerine oturdu mu?  Henüz belli değil. Ötede, beride sürtüşmeler devam ediyor.

         Tunusun eski C. Başkanı Merzuki demiş ki: “Ben Türkiye'nin darbe girişiminden daha güçlü çıktığını düşünüyorum. Bu durum bize yani Arap Baharı'nın destekçilerine büyük güç veriyor. Bu sebeple bu bizim zaferimizdir"

        Arap Baharı ne demek? “2010 yılında başlayan ve günümüzde de süren, Arap Dünyasında yaşanan halk hareketlerine verilen ortak addır.” Altı yıl geçti aradan, çalkantıları sürüyor.

        Halklar, özgürlük mücadelesi adı altında birçok Arap diktatörünü resmen devirmiştir

        Yetmedi, bitmedi. Hala daha Arap Baharı konuşuluyor bu memlekette. (Ne demekse! ) Arap ülkeleri, değişimi nasıl yapıyorlar biliyor musunuz? “Eşleri vasıtası ile.

         O,oooo ! Eşler devreye girince, işleri kotarıyorlar. Nasıl mı? Söyleyelim. İşadamları ile  toplantıya katılıyorlar. O da şöyle oluyor: Yatırım yapıp, risk alıyorlar. Cesaretlenerek de korkuyu yeniyorlar.

 

ATATÜRK YABANCI MİSYON ŞEFLERİNE VERDİĞİ YEEMEKTE GÖRÜLÜYOR. BUNDAN BİLMEM KAÇ YIL ÖNCEKİ BU TABLO,  ZİHNİYETLERİ AYDINLATIYOR AYDINLATMASINA AMA, DERS ÇIKARAN YOK. ŞU TABLONUN MUHTEŞEMLİĞİNE BAKINIZ.  BAYAN VE BAY YANYANA, DEKOLTE KIYAFETLER, BAŞLAR AÇIK,  ENVAİ ÇEŞİT  MASADAKİ YEMEKLER  VE PROTOKOL.

        Anlayacağınız, kalıpların dışına çıkıyorlar. Böylece kendilerini,  kapalı kapıların dışına atmış oluyorlar. Ve de inik perdelerin loş ortamında, yanan buhurdanlıkta tüten mistik kokuları içinde de tespih  ve hu çekmekten de kurtulmuş oluyorlar.

         Bu sıralar  "Arap Baharı" lafı çokça dolaşıyor ortalıklarda. İsraile karşı, hepsi bir olup da yumruklarını  orta yerde birleştiremedikten sonra bu bahar neye yarar? İsrail, onların korkulu rüyası olmağa devam ediyor. Saflarına, bizleri de çekmeğe çalışıyorlar sinsi sinsi. Ama onları kurtaracak olanlar da, “Arap Kadınları” Her biri, zarafet sembolü.

BUNLAR DA ŞİMDİKİ ARAP LEYDİLERİ

        Ürdün, Fas, Suriye, Mısır, laik ülkeler, bizim gibi. Demokrasi derseniz, bizdeki gibi şinanay. Bizim leydi’ler de giyiniyor, onlar gibi yakıştırıyorlar. Gelgelelim resmi yemeklerde,  davetlerde, resepsiyonlarda kadeh tokuştururlarken bizimkiler ne yapıyor? Bunu hep merak etmişimdir. Ayıp olmasın  diye  ellerine bardak alıyorlar ama, içleri boş mu dolu mu? Veya içinde ne var? İşte bunu bilemiyoruz.

        Eh, bardağın dolu olma gerekir değil mi? El alem; “şerefe” diye kadeh kaldırdığında, sen, boş bardağı, dudaklarına götürüp içiyormuş gibi yaparsan, görenler gülmez mi?  Güldüklerini yakaladığınızda, “ niye gülüyorsunuz” demeğe hakkınız doğar mı?

        Kim bilir, bardakta ya su vardır,  ya da gülsulu kavrulmuş fıstık vardır. Bilemiyoruz ne halt vardır. Bendeniz, düşünür düşünür, hep bunu düşünürüm

        Cumhuriyet kurulmuş. Atatürk, verdiği resepsiyonlarla örnek bire devlet adamı olarak bütün dünyada konuşuluyor. Ne muhteşem tablolar bunlar. Şimdi, hala daha ölümsüz geceler yad ediliyor. Onca yıl sonra hem.

        Suriye’nin Esma’sı, Mısır’ın Suzan’ı, Ürdün’ün Ranya’sının isimleri kamuoyu önünde ön planda. Kadınların cazibesi,  diğer kadınları imrendirip kıskandırıyor olmalı. Üstelik de başları açıktı bunların. Batılılar gibi  piyano çalanları da vardı, kadeh kaldıranı da. Tıpkı Osmanlılarda olduğu gibi.

        Suudi Arabistan’da  ise kadınların tek başına araç kullanması yasak!

       Sağa bak,

       Sola bak

        O yasak, bu yasak

        Gel buradan yak !

        Ört ki, ölem  !

ATATÜRK,  BUNDAN YILLAR ÖNCE RESİMDEKİ PERFORMASYONU GÖSTERİRKEN, İSLAM ALEMİ,  MODERN HAYATTA YERLERDE SÜRÜNÜYORDU

ARAP LEYDİLERİ   (BU VE ALTTAKİ RESMİMLER ) ŞIKLIK YARIŞINDA, BAŞLARI AÇIK VE MODERN HAYATA UYUM SAĞLAMAIŞLAR.

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..