Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '12

 
Kategori
Ev / Bahçe
 

Arap sabununun ev ve bahçedeki mucizesi

Arap sabununun ev ve bahçedeki mucizesi
 

FETHİYE'DEKİ BAHÇEM


Arap sabunu bir zamanlar her evde özellikle halı temizliğinde kullanılmak üzere yer alırdı. Doğa dostu bu ürünün içeriğinde ayçiçeği yağı ve sabun bazı bulunur. Günümüzde ise çoğunlukla kullanılmış yağlarla üretilen Arap sabunları pek tercih edilmez çünkü atık yağ ile yapılan sabunun temizleme özelliği azalır üstelik çamaşırlarda leke bırakabilir. Bunun yanı sıra yanık kokusunun kamufle edilmesi için sentetik aromalar eklenir ki bu aromalar zararlı olmalarının yanı sıra yanık kokusuyla birleşince daha kötü kokular oluşturur.

ARAP SABUNU NERELERDE KULLANILIR:

Bulaşık Temizliği: Elde yıkarken; Süngere istediğiniz miktarda Arap sabununu alın ve bulaşıklarınızı yıkayın. Arap sabunuhem iyi köpürür hem de parlatarak temizler. Oldukça sıcak suyla durulayın aksi takdirde bulaşıklar yağlı kalabilir. Sıvı bulaşık karışımı isterseniz yarım su bardağı Arap sabunu ile üzerine 10 damla limon yağı, 6 damla biberiye yağı, 4 damla lavanta yağı, 2 damla portakal yağı damlatılmış 1 çay bardağı boraksı karıştırın ve yarım litre kaynamış su ekleyin. Bu karışımı iyice karıştırıp çalkalayın ve bulaşık suyuna yarım çay bardağı katarak kullanın.

Ocak ve Fırın Temizliği, yer temizliği, (Özellikle yağlı yüzeylerde 2 litre sıcak su, 1 yemek kaşığı Arap sabunu, 1 yemek kaşığı çamaşır sodası, 1 yemek kaşığı boraks, ½ fincan doğal elma sirkesi, 10 damla palmarosa yağı, bergamot yağı, limon yağı veya portakal yağı karışımını kullanın, oldukça etkili bir dezenfekte edici elde edersiniz ve durulamanız gerekmez. Üstelik tertemiz ve mis kokulu yüzeyler elde edersiniz.) Ahşap yüzeyleri, 1 yemek kaşığı Arap sabununu 1.5 litre sıcak suda iyice eritip 1 yemek kaşığı doğal temizlik sirkesiveya elma sirkesiekleyerek silin. Arap sabunuahşap yüzeyleri temizlemenin yanı sıra bakımını da yapar, parlatır. Kapıları silerken kullanmayı ihmal etmeyin. Banyo Temizliğinde, tuvalet temizliğinde, Klozetin genel yüzeyleri ve oturma kısmının çevresi ve altını temizlemek için anti-bakteriyel sprey temizleyici: 2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı Arap sabunu, ¼ su bardağı boraks, ¼ su bardağı çamaşır sodası, 10 damla çay ağacı yağı(hint defnesi yağı), 10 damla lavanta yağı veya nane yağı. Püskürtme şişesi ile iyice çalkalayıp sıkın. Nemli bir bez veya süngerle silin. Halı Temizliği: Halılarınızı yıkarken veya silerken arap sabunukullanabilirsiniz. Silme işleminden sonra durulama suyuna 1 fincan doğal elma sirkesiekleyin ve durulayın. Halınız tertemiz, yumuşacık ve pırıl, pırıl olacaktır. Hiç bir kalıntı bırakmadığından her zaman güvenle kullanabilirsiniz. Özellikle emekleyen bebekler ve alerjisi olanlar için harika bir çözümdür Koltuk Temizliği: Koltuklarınızı halı temizliğinde olduğu gibi arap sabunuile silin ve ardından durulama suyuna doğal elma sirkesiekleyerek durulayın. Koltuklarınız tertemiz, yumuşacık ve pırıl, pırıl olacaktır. Temizlik esnasında ve sonrasında hiçbir zararlı kimyasala maruz kalmadan doğaya zarar vermeden temizliğinizi tamamlarsınız.

Cam Yüzey Temizliği:Özellikle çerçeveleri silerken Arap sabununu süngere alıp ovarsanız lekelerin çok çabuk temizlendiğini görürsünüz. Camlardaki zor lekeler için de kullanabilirsiniz, durulayıp temizlik sirkesiile silin camlarınızın ışıldadığını göreceksiniz. Fethiye’deki bahçemde çeşitli meyve ağaçları, renk, renk gül ağaçları, asmalar var. Bahçeye çok düşkünüm her sabah erkenden kalkıp onlarla uğraşıyorum, gerekli ilaçlamalarını, bakımlarını yaptığım halde, bütün bahçelerdeki ağaçların yaprakları kıvrılıp, kahverengi renk alıp dökülüyor. Bir arkadaşım Arap sabunu önerdi. 1 kaşık Arap sabununu 1 yemek kaşığı sirke ile karıştırıp, sulandırıp, siprey şişelerine koyarak bitkilere püskürttüm ve neticeyi aldım, yapraklar yeşerdi parıldadı. Arkadaşıma teşekkür ederim.İşte Arap sabunu mucizesi

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..