Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '14

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Arap turistler lüks otoların önünde resim çekiliyorlar..

Arap turistler lüks otoların önünde resim çekiliyorlar..
 

Bu akşam Moliere'nin 'Cimri' adlı oyunu çıkışında ünlü bir gazinonun önünde park halinde duran lüks marka otomobillerin önünde fotograf çekilirken Arap turistleri görünce neden Büyük Ortadoğu Projesinin Eşbaşkanlarından biri ülkesi olduğumuzu daha iyi anlamaya çalıştım..

Otuz yıl önce gurbetçiler tatil için memleketlerine geldikleri zaman görmüş olduğumuz lüks marka otomobiller Serbest Piyasa Ekonomisi modeli ile birlikte ülkemize girişleri sağlanmış ve her yıl model yenileyerek varlıklarını sürdürmektedir.

O yıllarda gurbetçilerin getirmiş olduğu otomobillere hayranlıkla izlenir, dakikalarca otomobiller üzerinde yorumlar yapılır, bazılarının tıpkı akşam görmüş olduğum gibi otomobillerin önlerinde fotograflar çektirilirdi.

Ülkeye Serbest Piyasa modelini uygulamaya koymak kolay olmadı.

Seksen öncesinde sağ-sol senaryoları üretildi, kardeşi kardeşe vurduruldu, terör ortamı sonrasında da adeta kurtarıcı gibi gösterilerek askeri darbe gerçekleştirildi ve ardından bir türlü uygulamaya sokulamayan 24 Ocak kararları meclisten geçirilerek bugünkü piyasa modeli ile ülke tanışmış oldu.

Senaryoyu üreten kim?

Emperyal güç-Amerika..

Ülkenin her vilayetinden işçi alan Avrupa, bir taraftan Avrupa'nın ihtiyacını karşılarken bir taraftan da özentiyi toplumun üzerine empoze etmeye çalışıyordu..

Bugün Ortadoğu politikasında geliştirilen tablo bu durumdan farklı değildir.

Emperyal güç-Amerika, Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında geliştirmek istediği sistem ülkemizdeki sistemden farklı değildir.

Din ve mezhep üzerinde toplumu ayrıştırıp kaos ortamı yaratılarak tıpkı bizde olduğu gibi Piyasa Ekonomisine geçişi sağlanması hedefleniyor.

Bu arada ülkeye bol bol Arap turistin gelmesi sağlanıyor, özenti politikası geliştiriliyor ve daha sonrasında Arap ülkelerinde Serbest Piyasa Ekonomisi modeline geçileceği düşünuluyor.

Dolayisi ile laik konumundaki ülkemiz, Ortadoğu coğrafyasına büyük güven sağlamaktadır.

Bu nedenle Emperyal güç mevcut iktidarın devamından yana tercihini kullanmaktadır diye düşünuyorum..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..