Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '13

 
Kategori
TV Programları
 

Aras Bulut İynemli, Sarı Selim rolünde...

Aras Bulut İynemli, Sarı Selim rolünde...
 

Diziler tatile girdi, televizyonlarda yazlık diziler başladı. Ama biz hala Muhteşem Yüzyıl'ın, Öyle bir Geçer Zaman ki'nin hayali ile yaşıyoruz. Sanırım yaz aylarında televizyon seyretmek pek cazip gelmiyor. Dişarı eğlencelerin fazla oluşu, eve kapanıp soğuk kış günlerindeki gibi zevkle televizyon seyretmemizi engelliyor. Bu benim için böyle, ama başkalarını bilemeyeceğim gene de.

Şimdiden Ekim ayı başında başlayacak, geçen yıl tam kritik noktalarda ara vermiş olan dizileri hasretle bekliyoruz. Karadayı, İntikam, Merhamet bu dizilerden bazıları. Hele Muhteşem Yüzyılı adeta tarih dersi gibi bekliyoruz. Tarih dersi dedim, tarih dersini sevmeyenler bana kızacaklar belki. Gerçi Muhteşem Yüzyıl'da Meryem Uzerli'nin canlandırdığı kanlı canlı Hürrem Sultan yerine gelen Vahide Gördüm'ü pek tutmadık ama dizi hatırına alışacağız artık.

Bu sabah basında rastladığım bir haber Muhteşem Yüzyıl dizisinde Vahide Gördüm ile bulutlanan hayallerimi birden güneşli bir havaya dönüştürdü. Muhteşem Yüzyıl dizisinde önümüzdeki sezon ortaya çıkacak Sarı Selim gençlik hali için Aras Bulut İynemli ile anlaşmış yapımcı şirket. Öyle bir geçer Zaman ki dizisinde başlayan ve gittikçe artan rol hakimiyeti ile gönüllerimizde taht kuran Mete şimdi Muhteşem Yüzyıl'da Sarı Selim olarak karşımıza çıkıyor.

Sarı Selim Kanuni Sultan Süleyman ile Hürrem Sultan'ın oğlu.1524 yılında doğan ve 1566 yılında Kanuninin ölümü ile tahta geçen Sarı Selim veya Sarhoş Selim 11.Osmanlı Padişahı ve 90. İslam Halifesi.1574 Yılında ölümüne kadar tahtta kalan Sarı Selim, iktidarı sırasında babası Kanuni gibi denizlerde hakimiyete çok önem vermiş ve Barbaros, Oruç Reis ve Turgut Reis gibi çok ünlü denizciler onun zamanında yetişmiş. İlme açık ve alimleri koruyan bir Sultan olan Sarı Selim, İstanbul ve İmparatorluğun bir çok yerinde sanat eserleri inşaa ettirdiği gibi bir çok eserinde onarımını yaptırıp İmparatorluğa kazandırmıştır. Hükümranlığı sırasında Edirnedeki Selimiye Camiini Mimar Sinan'a da yaptırmıştır.

Eğlenceye ve zevke düşkün bir kişi olduğu için Sarhoş Selim, Sarı saçları sebebiyle de Sarı Selim lakaplarını almış olan 2. Selim Divan edabiyatına bir çok eser bırakmış bir şairdir. Özellikle eşi Nurbanu Sultana yazdığı şiirler Divan edebiyatının en güzel eserleri arasındadır.

Bu çok renkli tarihi kişiliği bizim Metemizin çok güzel canlandıracağına ve diziye büyük renk katacağına inanıyorum. Şimdi dört gözle ekim ayını ve dizinin yeni bölümlerini bekliyoruz.

Aras Bulut İynemli'ye 2. Selim rolünde başarılar dileriz. 

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..