Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sonsuzluk (Osman Özeker)

http://blog.milliyet.com.tr/yasev

14 Ekim '10

 
Kategori
Futbol
 

Arda'nın gözyaşları

Arda'nın gözyaşları
 

G.Saray Kaptanı Arda Erman Toroğlu’nun ameliyata neden olan sakatlığını ‘fazla sekse’ bağlaması karşısında adeta çileden çıktı.

Kaptan Arda’yı sinirlendiren olay, Spor yorumcusu Erman Toroğlu’nun bir TV programında kullandığı “seviyesiz” suçlamalarla gündeme geldi.

Erman Toroğlu Arda Turan’ın sakatlığı ile ilgili yaptığı yorumda:

“Fazla seks yapmak ve dinlenmemekten kaynaklanıyor” yorumunu getirmesi üzerine GS Kaptanı Arda ise çok sert bir yanıt vermek zorunda kalmış;

GENÇ futbolcu NTV spor’a bu konuda açıklama yaparken, sinirinden gözyaşlarını da tutamazken, “Neymiş, sakatlığım benim seks yapmamdan olmuş. 238 maç oynayan Arda’ya saygı yok. Benim bir ailem yok. Onun bir ailesi yok. Nasıl olsa bunları yapanların ailesi yok. Bir şerefsizliktir gidiyor. Bazı şeylerden nefret ettim artık. Çok fazla ileri gidiyorlar. Artık sevmiyorum. Şerefsizlik diz boyu. Bir şey de söyleyemiyorsunuz. Bu ülkenin gidişi çok sıkıntılı. Çok sinirleniyorum. Bunlara sahada cevap vermek lazım ama şerefsizliğe, ahlâksızlığa verilecek bir cevap yok” ifadelerini kullandı.

Arda olayında da görüldüğü gibi, bir takım spor yorumcuları futbolumuz ve futbolcular hakkında yorum yaparlarken bazen “topuzun kantarını” kaçırarak, özel hayata dair olur olmaz ithamlarda bulunarak, hem futbolumuzu, hem de oyuncularımızı yıpratmakta, ulu orta ortaya atılan bu iddialar ise futbolumuzda kaos yaratmaktadır.

Topluma mal olmuş ister futbolcu olsun, ister sanatçı, isterse siyasetçi olsun mutlaka özel hayatına, yaşantısına dikkat etmek zorundadır.

Şayet sevilen, sayılan ve şöhretli bir futbolcu iseniz hele de GS gibi bir camianın futbol takımının kaptanı iseniz mutlaka özel yaşamınıza dikkat etmek zorundasınız.

Ancak, Arda gibi saygınlığı ve efendiliği ortada olan, herkes tarafından sevilen ve takdir edilen bir kaptana bu tür çirkin yakıştırmalar yapılarak aşağılanmak istenmesi doğru bir davranış olmaması gerekmektedir.

GS kaptanı Arda’ya yönelik ortaya atılan bu iddiaların ve söylemlerin hesabını kim verecek. Koskoca kaptanı ekranlarda “ağlatanlar” acaba rahat uyku uyuyabilecekler mi?

“Çamur at izi kalsın” kabilinden düşünülmeden sarf edilen cümlelerle insanların incinebileceği, gerçek olmasa da büyük bir çöküntü yaşayabileceği asla unutulmamalıdır.

Sporda mutlaka eleştiri olacaktır, yanlışlar mutlaka konuşulacaktır. Özellikle spor yorumcuları bir takım yorumları yaparken, oyuncu ve teknik heyetle ilgili yorumlarında daha dikkatli olmak zorundadır. Hele hele yapılan yorumlar özel hayata dair yorumlarsa kişilik haklarına saldırmadan, özel hayata müdahale etmeden yapılmalıdır.

Aksi takdirde yapıcı eleştiriden, doğruyu göstermekten uzak, Arda olayında da yaşandığı gibi “iftiraya yönelik” yorumlar futbolumuzda, futbolcumuzu da hem psikolojik, hem de fiziksel olarak yıpratmaktadır.

GS kaptanı Arda Turan’ın NTV spor’da yaptığı açıklama esnasında sinirlerine hâkim olamayıp gözyaşlarını dökmesinin hesabını kimse veremez. Spor yorumcularımız yorumlarını yaparken daha dikkatli ve daha sağlıklı yapmak zorundadırlar.

GS ve futbol camiasının sevilen kaptanı Arda Turan’a geçirdiği ameliyat nedeniyle “geçmiş olsun” dileklerimizi iletiyor, bir an önce yeşil sahalara kavuşmasını diliyoruz.

SONSUZLUK( Osman Özeker) 14.10.2010

 
Toplam blog
: 287
: 3107
Kayıt tarihi
: 11.07.08
 
 

1949 Konya Ereğli doğumlu olup, halen İzmir'de oturmaktayım. A.Ü. Eğitim Fakûltesi mezunuyum  Ata..