Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '11

 
Kategori
Spor
 

Arda Turan'ın 2011 - 2012 Sezonu

Geçtiğimiz sezon tarihinin en kötü dönemini yaşayan GS'nin, neden böyle bir sezon yaşadığı, hataların neler olduğunu herkes başka bir şekilde yorumluyor. Her düşüncenin de haklı olduğu yönler var. Ancak Arda'nın sakatlığı nedeni ile uzun süreli oynamamasının etkisi büyüktür. Çünkü Arda alternatifi olmayan ve önemli oyuncudur. Geçmiş sezon için yaşananları iyi analiz etmek ve doğruları ortaya koymak GS nin olduğu gibi birçok takımın teknik kadrosu için önemlidir. 

Arda TURAN gelecek sezon ne yapacaktır ? GS'de mi kalacaktır yoksa transfer mi olacaktır ? Bunlar henüz net ortaya koyulmadı. GS açısından Arda TURAN ın her hal ve şartta takımda kalmasında fayda vardır. Oynasa da oynamasa da Arda TURAN, GS için faydalı oyuncudur. Oynaması halinde de çok faydalı olacak ve takımına pozitif katkı yapacaktır. Transfer yapacak olursa ? Yurtdışına giderse ne olabilir ? Arda TURAN ın transferinden bahsedilince tek ülke geliyor aklıma . İNGİLTERE. Liverpol veya Chelsea gidebileceği takımlar ki Chelsea en iyisi olur. Arda kesinlikle uyum sorunu yaşamaz. Kolayca forma alır. Ve takımını yukarılara taşır. Chelsea şu anda Manchester'den sonra ki en kuvvetli takım. Ve Arda bu yarışta Chelsea'yi öne taşır. Bunun ötesinde kendini geliştirir. Değerini yükseltir. Bu ülkeye daha çok hizmet etme imkanı bulur. 

Türkiye 'de dünyayı sallayacak önemli oyuncular vardı. Ancak biz onları yaşatmadık ve dünya yıldızı olmalarına engel olmak ile kalmadık ülkemizde bile bir yerlere gelmesine engel olduk. Yıldız oyuncuyu anlayacak onu yetiştirecek vizyon bizim şartlarımızda yok. Böyle olunca da Arda TURAN ı anlayamayacağız. Ve kısır çekişmeler için de yolunu açacağımıza onu baltalayacağız. 

Bu şartlar altında Arda TURAN ve TÜRKİYE nin çıkarları, yurtdışına ( Chelsea ye transferi) gidiştir. Transfer Arda yı dünya yıldızlığına taşıyacaktır. Üstelik bu yıl, zamanlama olarak en doğru andır. Geçtiğimiz yıl yıpranan Arda yurtdışında yakalayacağı şartlarda performansını daha da arttıracak. Yaşamındaki kafa rahatlığını işine pozitif yansıtacaktır. 

Arda TURAN Chelsea'ye gitmelidir. GS yönetiminin, vereceği karar bu anlamda çok önemlidir. Yalnızca kendilerini mi yoksa Arda TURAN ı düşüneceklerdir. Bunu yakın zamanda göreceğiz ve sonrasında da bir yıl izleyeceğiz. 

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..