Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '10

 
Kategori
Futbol
 

Arda ve kaptanlık görevi

Arda ve kaptanlık görevi
 

Arda


Galatasaray yönetimi gerçekten çizgi üstü kişilerden oluşmaktadır. Bunda şüphe yok. Fakat yapılan işlere bakıldığında "anlaşılması çok zor durum" larla ve yönetim tarafından alınmış " kararlarla " karşılaşıyoruz.  

Arda'nın kaptanlğı da, bu anlaşılmaz işlerin başında geliyor. Kaptanlık tecrübe ister, olgunluk ister, ağbilik yeteneği ister ve temsil yeteneği ister. Esasında bütün bu meziyetleri içeren yaş ve tecrübedir. Akıl yaşta değil baştadır denebilir ama ben bu mantıksız söze katılmıyorum. Bigili ve yaşlı kimse, bilgili ve genç kişiden insanları yönetme bakımından her zaman üstündür.  

Neyse dönelim konumuza. Galatasaray yönetimi ne yaptı, gencecik Arda'yı takıma kaptan yaptı. Arda çok iyi futbolcu, yıldız futbolcu, istikbal vadediyor, alt yapıdan gelmiş. Tamam hepsi iyi ve güzel. Ya tecrübe, ağbilik sıfatı, otorite kurabilme yeteneği. Kaptanlık için gerekli olan hiçbir kriter yok. Üstelik takımda ondan yaşlı ve tecrübeli Türk oyuncular var. Ayrıca bir de dünyaca tanınmış futbolcular var. Kewell var, Baros var, Neil var. Bunlar içlerinden demezler mi? " Kim takar Arda'yı? "Bir de üstüne üstlük senelerdir Galatasaray' Milli Takımda ve çeşitli büyük takımlarda oynamış Ayhan var. Sen tut kaptanlığı Arda'ya ver. Bir Turgay Kaptanı düşünün bir de gencecik Arda'yı. Yazık değil mi Galatasaray'a? İster istemez bu kaptanlık meselesi takımın iç huzurunu bozmuştur. Ve hala da bu huzursuzluk içten içe devam etmaktedir kannımca.  

Bu durum Arda'nın da performansını olumsuz yönde etkilemiştir. Zaten takımın yükünü çekiyor, yıldız olmanın yükünü çekiyor, herkes ondan çok şey bekliyor. Bir de bu genç futbocunun omzuna kaptanlık yükünü ekliyorsun. Anlaşılır gibi değil. Kaptanlık kaçıyor mu da hemen yakalayıp Arda'nın omuzuna yükledik.  

Öyle bir iş yapılmış ki geriye dönüşü de yok. Evet kaptanlığı geri alabilirsin. Ama Arda'nın psikolojisi ne olur? Ne kadar verim alabilirsin? Sonunda bir yıldızı kaybedebiliriz. Ya Avrupa'ya gider ya da içerde başka bir kulübe. Yazık olmaz mı? En az 10 sene daha Arda'dan yararlanmak varken.  

 

 

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..