Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Borsa Mühendisi Serdar Şimşek

http://blog.milliyet.com.tr/borsamuhendisi

03 Nisan '19

 
Kategori
Spor
 

Arda'ya Penaltı Bize Kırmızı!

Değerli Okuyucular

Yazılarımız belki biraz sert oluyor ama bunun nedeni kendimize çeki düzen verip, Galatasaray neler ile uğraşıyor net göstermektir. İçeriden ve dışarıdan Operasyon yetmeyince, darbe yapanlar herhalde şu an ellerini kavuşturuyorlardır. Ama hiç merak etmesinler, bu taraftar sonuç ne olursa olsun Fatih Terim’in arkasında duracaktır. Bu sene kayıp bir yıl olacak, o çok net.

Biraz maça değinelim diyeceğim ama pek yazacak bir şey de yok aslında. Yine etkisiz bir Belhanda ve Onyekuru sonrası pozisyon üretmeyen ve pozisyona giremeyen forvetimiz vardı. Gomis’in ne kadar etkili olduğu sanırım artık anlaşılıyor. Hiç kimse kalkıp da yok orta gelmiyor, yok top atmıyorlar demesin! Gomis gider kendi alır verir, çalım atıp defansı yatırır ve gelişine direk 90’a takardı. Diagne için ayrı bir yazı yazmak istiyorum ama o öyle bir oyuncu kesinlikle değil. Bir Rodriques’in olmayışı bu kadar etkilememeli takımı. Demek ki güçlü forvet sadece cüsse ile  olmuyor. Drogba ve Gomis’i gördükten sonra cüssesi var, ruhu yok olan forveti ne kadar koruyabilirsiniz ki! Belki de yeteneği de yoktur. Kupa hiç önemli değil ama ligdeki son maçlar aynı zamanda son şansları diye düşünüyorum.

Maçta  baskılı oynayan ama doğru düzgün pozisyona giremeyen bir Galatasaray izledik. Bunda Mariano’ nun gününde olmamasının çok önemli bir etkisi var. Zaten Belhanda canı istediğinde oynuyor, Onyekuru ise bu kadarlık bir oyuncu. Feghouli de böyle oynayınca, ister istemez oyun kurmakta ve pozisyon bulmakta zorlanıyoruz. Fatih Hocanın elindeki adamlar bu. Onun için yuhalamayın diyor zaten. Transfer de olmayacağına göre son maçlarda bu oyunculardan maksimum verim almaya çalışıyor.

Şimdi sizlere soruyorum. Başakşehir’den Arda Turan Luyindama gibi ceza sahası içinde topa müdahale etmiş, topa vurmuş ve ardından gelen Malatyasporlu oyuncu da kafasına sokmuş, topa hiçbir müdahalesi yok. Yukarı kalkan ayak da inerken ona çarpıyor. Arda off ayağım diyerek yere oturuyor. Burada Arda’ya  Penaltı mı verilir, yoksa kırmızı kart mı? Başka sorum yok!

Kupaya yıllarca üst üste alsalar da bize yetişemeyecek olan rakipler için Türkiye Kupası bir hedef veya başarı olsa da bizim için çok bir şey ifade etmiyor. Turu Malatya’da da geçebiliriz, kupayı da alabiliriz ya da elenebiliriz. Bunlar çok önemli değil. Önemli olan Lig Kupası. Bu tempoyu ligde arttırmak zorundayız, bu da Fatih Terim hocamın becerisine kalıyor. Fakat yönetimin durumu bile belli değilken, futbolcular, teknik kadro nasıl bunlardan etkilenmeyecek ve odaklanacak orası ciddi bir soru işareti. Darbeciler zil takıp oynayabilirler. Aslolan Galatasaray’dır diyenler hala umutlarını korumakta ve ellerinden gelen desteği vermekte.

Herkese sarı kırmızılı günler dilerim

Serdar Şimşek

 

 
Toplam blog
: 98
: 237
Kayıt tarihi
: 18.08.10
 
 

Herkese selamlar, Ben Serdar Şimşek. İzmir Ödemiş doğumlu olup, Elektronik mühendisi, işletme Lisan..