Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Arda'ya şükür!

Arda'ya şükür!
 

Milli takım...


Azerbaycan’ın Belçika’dan kardeş kıyağı yapıp bizim için puan aldığı akşamda, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da Kazakistan’la karşı karşıya geldik. Sahaya iyi bir kadroyla çıktık fakat takım takım gibi oynayamadı, daha doğrusu bir uyum yoktu.

Pozisyonlar bulduk, Kazakistan’a fazla top vermedik fakat orta sahada geçirdiğimiz vakit özellikle ilk yarıda çok fazlaydı. Selçuk, Emre, Mehmet ve Burak’ın çabalarıyla bir şeyler yapmaya çalıştık. Selçuk 16.dakikadaki şutundan sonra etkisiz kalmaya başlamışken, dakika 31’de Selçuk’a harika bir pas attı. Boşuna yerli Xavi demediğimizi gösterdi. Sonra Burak da harika vurdu yerdeyken, golü attı. Milli takımımız maç sıkıcı geçmeye başlamışken golü buldu ve rahatladı.

Golden sonra ilk yarı tatsız geçti fakat ikinci yarı zevkliydi. 50.dakikadaki Mehmet Ekici-Selçuk Şahin değişikliğinin milli takımımıza faydasız bir değişiklik olduğunu düşünüyorum. Mehmet gerçekten yetenekli bir futbolcu ve kalitesini ilk yarı göstermişti. İkinci yarı faydalı olabilirdi, Selçuk oyuna girdikten sonra ayağına top geldi mi onu bile bilmiyorum. Yanlış bir değişiklik olduğunu düşünüyorum sakatlık yoksa. 55. Dakikada Kazakistan golü buldu. Tamamen eleştirilecek bir gol. Konsbayev sağ kanattan koştu, oradan vurdu içeri doğru, peşinde koşan iki savunma oyuncusu da topa müdahale etmedi. Volkan da gelen topa sadece baktı ve içeri aldı. Savunmanın ve kalecinin büyük konsantrasyon hatası vardı. Milli takımımızın defansı çok ama çok kuvvetsiz. Bundan önce de Kazakistan bulduğu bir iki pozisyonda sırf beceriksizliğinden golü atamadı. Bugün savunmamız geçer not almadı. İyi bir takım defansı kevgire çevirir.

60.dakikada Arda’nın çabasıyla penaltı kaçırdık. Burak topa vurdu, direkten döndü. Kendini gole şartladığından dönen topa hamle yapamadı. Bu bence görülmeyen büyük bir hataydı. Vurur vurmaz gol oldu diye hareketlendi, sonra dönen topa hiçbir şey yapmadı. Oysa ki topu yakalayıp tekrar vurabilirdi bana göre. Yine de Burak bu gece sahanın yıldızlarındandı, çok istekliydi ve çok çabaladı.

Dakika 78 enteresandı. Bir gol attık fakat yan hakem golü vermedi, inanın bu kararın sebebini bilmiyorum. Sabri Egemen’e ceza sahasına harika top attı, Egemen kafasıyla Burak’a gönderdi, Burak vurdu fakat gol sayılmadı. Tamamen nedensizdi. Bu pozisyondan da çıkarılması gereken bazı şeyler vardı. Sabri ne kadar dalga geçilse de bu akşam istediğinde iyi toplar atabildiğini gösterdi. Maçın genelinde attığı uzun toplar isabetli ve faydalıydı, özellikle de ikinci yarıda.

89.dakikada Selçuk çift vuruşta çok da doğru olmayan bir vuruş yaptı ve korner oldu. Ondan sonra daha da heyecanlı olmaya başladı oyun, saldırdıkça saldırdık. Pozisyonlar bulabildik. 90+4’te Arda frikikten kötü bir vuruş yapsa da baraja çarpıp gol oldu top. Bizim için tamamen şanstı. Aynı zamanda hırsımızın eseriydi.

Özellikle son 20 dakikada, hatta özellikle değil sadece son 20 dakikada asıl oynamamız gereken oyunu oynadığımızı düşünüyorum. Bastık, istekliydik, hırslıydık ve istediğimizi aldık. O dakikalarda puan kaçacak diye motive olduk ve uğraştık. Yine de şansın yardımı olduğunu düşünüyorum. Bizim Kazakistan gibi bir takımı dağıtmamız gerekirken, karşılarında zorlandık. Bu futbolcuların iyi konsantre olmadığını, maçlara hazır olmadığını ve takım olarak oynamayı beceremediklerini gösterdi. Doğru düzgün paslaşabildiğimizi söyleyemem son yirmi dakika haricinde.

Milli takım iyi yolda mı bilemiyorum, bu galibiyet bize belki kupanın yolunu açacak ama yine de büyük ve tehlikeli bir takıma karşı hazır olduğumuzu düşünmüyorum. Umarım bu ileride karşımıza sıkıntı olarak çıkmaz. Bu sorunların üstüne gidip daha iyi bir yola gireriz. Yine de bunu Hiddink’le başarabileceğimizi hala düşünmüyorum…

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..