Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '13

 
Kategori
Futbol
 

Arena’da Schalke Şoku

Arena’da Schalke Şoku
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


 

Kendi sahasında Şampiyonlar Ligi 2.tur ilk maçında Schalke ile karşılaşan Galatasaray, sahadan ummadığı bir sonuçla ayrıldı.

Gerçekten de maçtan önce pek çok kişi farklı bir galibiyet bekliyordu. Çünkü bir süredir Schalke’nin içinde bulunduğu sıkıntıları gündeme getiren basın böyle bir hava yaratmıştı. Nitekim Fatih Terim de bundan çekindiğini söylemişti. Sonuçta da haklı çıktı.

Maç kötü bir zeminde ve ortada başladı. Fakat Schalke gole daha yakın taraftı. Bu arada zemini daha yeni değişen Arena’nın bir yağmurla tekrar nasıl bozulduğunu anlamak mümkün değil.

Galatasaray ilk on beş dakika fena değildi. Nitekim sarı- kırmızılılar bu süreçte gol bularak 1-0 öne geçtiler. Bu golde Drogba’nın katkısını, Selçuk’un güzel pasını ve Burak Yılmaz’ın topu önüne alışı ve vuruşunu belirtmek gerekiyor.

Golden bir süre sonra oyunda üstünlük tamamen Schalke’ye geçti. Konuk takım müthiş bir tempo yarattı. Galatasaray bu tempoya cevap veremedi. Bu durum yaklaşık 35.dakikaya kadar sürdü. Ardından Galatasaray oyunda dengeyi kurdu ama ilk yarının son dakikasında gol yemekten kurtulamadı.

İkinci yarının başında da Schalke ataklarını izledik. Galatasaray ilerleyen dakikalarda yine oyunda dengeyi kurabildi. Sarı- kırmızılılar skoru lehlerine çevirebilecek pozisyonları da buldular. Özellikle Burak Yılmaz karşı karşıya pozisyonda kaçırdığı golle sonuca etki etki.

Fatih Terim’in maç öncesinde kadro ve taktik açısından kararsızlık yaşadığını düşünüyorum. Sneijder ve Drogba maça ilk on birde başladılar. Fakat 2.yarının başında Sneijder yerini Amrabat’a bıraktı. Drogba ise kaptığı toplar ve attığı ani paslarla her zaman sahada kalması gerektiğini gösterdi.

Bununla birlikte Fatih Terim, 1-0 öne geçtikten sonra oyuna daha farklı müdahale etmeliydi diye düşünüyorum. Çünkü bu golden sonra Schalke oyunu Galatasaray yarı sahasına yıktı ve sarı- kırmızılılar bloklar arasında kopukluklar yaşamaya başladılar.

Galatasaray’ın defans sorunu bu maçta da kendisini gösterdi. Özellikle sol bek sorunu yine hissedildi. Schalke, Galatasaray’ın sol kanadından etkili geldi. Attıkları golde de topu orta alanda yanlış yere indiren Dany idi.

Almanya’nın en sıkıntılı takımı olarak gözüken Schalke’nin Galatasaray karşısında gayet organize, tempolu oynadığını ve rahat pozisyonlar bulduğunu gördük. Bu, üzerinde düşünülmesi gereken bir konu. Çünkü Schalke Bundesliga’da bunları yapamıyor.

Öyleyse Türkiye’nin en etkili takımı buna nasıl izin verdi ve çok da etkili olamadı? Bunun bazı nedenleri yukarıda sayıldı.  Ama bu durumun ülke futbolunun içinde bulunduğu durumu da gösterdiğini belirtmek gerekiyor. Almanya’da şamar oğlanına dönen Schalke, Türkiye’de Galatasaray karşısında kendine geldi. Çünkü Galatasaray onların oynamasına izin verdi. Onları bozamadı.

Bir maç daha olduğu için şimdi bundan fazla yüklenmek yanlış olur. 12 Mart’a kadar Drogba ve Sneijder gibi futbolcuların daha iyi olacağını düşünüyorum. Almanya’da daha doğru bir oyunla tur gelebilir.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..