Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Areola estetik ameliyatı

Areola estetik ameliyatı
 

Özellikle büyük göğüslü kadınlarda sıklıkla rastlanan göğüs ucundaki renkli kısmın büyüklüğü ameliyat ile küçültülebilir. Göğüs küçültme ameliyatları esnasında kişi eğer ister ise ameliyat ile küçültme yapılırken göğüs ucunda ki kahverengi olan kısımda küçültülebilir.

Bu ameliyat genellikle meme küçültme ameliyatları esnasında yapılır. Fakat bu ameliyat sadece büyük kadınlar için geçerli değildir. Bu yüzden meme boyutları normal olan kadınlarda da meme başındaki renkli kısım büyük olabilir. Böyle bir durumda sadece o bölge için küçültme yapılabilir. Bu işlem yalın yapıldığında, lokal anestezi altında da yapılabilir. Ameliyat sonrası hasta aynı gün evine dönebilir. Hafif oluşabilecek ağrılar ve enfeksiyon riski için ameliyat sonrası ilaçlar verilir. Bu ilaçlar kullanıldığında sorunsuz bir ameliyat sonrası geçirilebilir.

Göğüs ucundaki renkli kısım yani areola dediğimiz kahverengi yer, estetik olarak kadınları çok rahatsız eder. Hatta ve hatta bu şikayetler eşlerin dilinden de dillendirilebilir. Cinsel hayatı kötü yönde etkileyebilir. Sağlık açısından öyle kalmasında hiçbir sakınca yoktur. Kişi areolası çok büyükse bile yaşantısını etkilemez. Etkisi psikolojik ve estetik anlamdadır.

Areola küçültme ameliyatları kişinin kendisini rahat hissetmesi için çok önemlidir. Sağlıklı bir cinsel hayat ve kendine güven için estetik açıdan areolanın boyutlarının normal olması çok önemlidir. Areola büyüklüğü genetik bir rahatsızlıktır. Bulaşma veya sonradan olması olasılığı oldukça düşüktür. Aşırı kilo alıp verme sonucunda da kişinin areolası büyüyebilir.

Op Dr Ali Mezdeği

http://www.memeestetigi.org/

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..