Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

ODTÜ mezunuyum. ABD'de master / doktora yaptım. Halen uluslararası bir danışmanlık şirketinde çalışmaktayım. Türkiye dahil dünyanın bir çok ülkesinde müşterilerimiz var.Okumayı seviyorum. Beğendiğim kitapların bazıları: GUNS GERMS AND STEEL. Jareed Diamond: Medeniyetin kökenlerini coğrafi / iklimsel ola..

Devamı
 
 
27 Nisan süreci ve darbelere farklı bir bakış

Bugun, batida "liberal demokrasi" olarak tanimlanan sistem, sadece bir yonetim bicimi olmayip, ayni zamanda bir takim hak ve ozgurlukleride beraberinde getirmektedir. Bu ozgurluklerden bir tanesi "ifade hurriyeti"dir. 27 nisanda TSK, demokratik hakkini kullanarak, goruslerini ifade etmistir. Demokrasi adina bazi kisi veya kurumlarin temel hak ve ozgurluklerini kistilamaya calismak kendi icinde celiskili bir durum (en azindan liberal demokrasi acisindan).

02 Mayıs 2007 00:34
Evrim teorisi bir kez daha çökmüşmüş

Islamci basinin evrim dusmanligi yeni bir konu degil. Epeyce bir zaman once Zaman gazetesinde evrim karsiti bir yazi cikmisti. Yazinin altinda: "Bu yazi Kaliforniya universitesi profesorlerinden falanca tarafindan Zaman icin ozel olarak kaleme alinmistir" diye bir ifade vardi. Merak ettim internetde arastirdim. Hakikaten oyle bir profesor var. Ama, sozkonusu sahis tutucu hristiyan egilimleriyle taninan bir "hukuk" profesoru. Dusunun, Zaman gazetesi yazi ismarlamak icin ta Amerikalara gidiyor. Ama, kibleyi sasirip Biyoloji fakultesine gideceklerine, hukuk fakultesine gidiyorlar. Saniyorum, bu olay soz konusu gazetenin entellektuel durustlugunu gosteren cok guzel bir ornek.

10 Nisan 2007 08:25
 
Toplam blog
: 1
: 607
Kayıt tarihi
: 10.04.07